10 Walking Dead rész után perfekt lesz angolod. Vagy mégsem? – Speak! angol nyelviskola

Sokan feltettétek már a kérdést, hogy mire elég egy tanfolyam. A kérdésben ott bujkál a ki nem mondott vágy: „messzire, ugye?” Ha el akarnám kenni a választ, akkor azt mondanám, hogy nézőpont kérdése. Mi számít messzinek, nagy haladásnak, fejlődésnek stb. De szerintem sokkal közelebb kerülsz a valósághoz, ha inkább egy másik kérdést teszel fel: honnan hova lehet eljutni 60 óra alatt? A Speak! angol nyelviskola mai bejegyzésében ezt a kérdést fogjuk megválaszolni.

A legtöbb angol nyelviskola kitérne egy ilyen kérdés elől (is), mert a szakmai és a marketing szempontok látszólag ütköznek egymással. De mi nem vagyunk egy átlagos angol nyelviskola és szeretnénk, ha reális kép alakulna ki benned arról, hogy mire elég egy tanfolyam.

Ha durván akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy az első tanfolyam csak bemelegítés az igazi edzés előtt. Hadd világítsam meg ezt egy példával. Abban talán egyetérthetünk, hogy az anyanyelvi környezet a leghatékonyabb formája a nyelvtanulásnak, igaz? Ha esélyed sincs kommunikálni az angolon kívül; ha rá vagy kényszerítve a nyelv használatára; ha muszáj megszólalnod különben nem lesz mit enned, innod, vagy menthetetlenül eltévedsz a városban, akkor az elég motiváló és fejlesztő tud lenni. Igazi mélyvíz, csak úszóknak.

Akkor most számolj egy kicsit: 60 órát, ameddig egy átlagos angol tanfolyam is tart, mennyi idő alatt beszélsz, kommunikálsz végig külföldön? Egy hét? 10 nap? Oké. És szerinted 10 Londonban eltöltött nap után képes lennél letenni egy középfokú nyelvvizsgát, ha előtte nem voltak jó nyelvi alapjaid?

angol-nyelviskola-walking-dead

Naná, hogy nem. Ez olyan, mintha azt várnád, hogy 10 Walking Dead rész után perfekt legyen az angolod. Ez alapján szerinted reális, hogy egyetlen 60 órás tanfolyamtól folyékony beszédet, magabiztos kommunikációt, anyanyelvieket meghazudtoló nyelvi készségeket, vagy akár csak középfokú nyelvtudást vársz? Sajnos nem az.

60 óra nem fogja, mert nem tudja kezelni az összes problémádat, nehézségedet, ami korábban felhalmozódott az angollal, vagy a nyelvtanulással kapcsolatban. Ha azt várod, hogy egyetlen angol tanfolyam csodát tesz, akkor óhatatlan kiszolgáltatod magad a „szupergyors csodamódszereknek”, amik az esetek 99,9%-ban csak pénzt vesznek ki a zsebedből, de nem teszik be az ígért tudást a fejedbe.

60 óra alatt sok mindent el lehet érni: tisztázni lehet nyelvtani alapokat, vagy új elemeket ráépíteni a meglévőkre; sok kifejezést lehet elsajátítani, bővítheted a szókincsed és rutint szerezhetsz igeidők, nyelvtani szerkezetek használatában. De 60 óra nem elég mindenre.

Gondolj reálisan a nyelvtanulásra és tűzz ki elérhető célokat. Egy jó angol nyelviskola segíthet abban, hogy jól jelöld ki a célt és azokat megléphető lépésekre bontsd le, hogy a tanulás ne kudarcok sorozatáról, hanem mindennapos sikerélményekről szóljon.

angol-nyelviskola-mire-eleg

Share This