Ne rágj be ezért a bejegyzésért – Speak! angol nyelviskola

Mielőtt elmondanám miről van szó, egy valamire szeretnélek megkérni. Ne rágj be érte. Mert az első 3 percben lehet, hogy kínosan fogod érezni magad, vagy úgy érzed, hogy prédikálok (asszem nincs középút). A második 3 percben pedig talán megérted, hogy miért választottam ezt a témát a Speak! angol nyelviskola következő írásának.

Three wisdoms about life

that might change the way you think

  1. You only live once

Though the message has become meaningless since the internet overhyped its usage, it is still a truth that nobody can deny. People live their lives only thinking about tomorrow. They gather money they will never spend, postpone opportunities which will never come back and live a whole life without enjoying it in the moment.

  1. Always do what you love, then you will never have to work in your life

Have you ever built a computer, listened to somebody complaining or played football just because it is interesting to you? Probably it is your hobby to do these things in your freetime. For Bill Gates, Sigmund Freud and Lionel Messi it is/was their profession. They managed to do for a living what they enjoyed the most, maybe that is what made them succesful.

  1. At the end what matters is not how many years you’ve had in your life, but how much you’ve lived in your years

I think this one speaks for itself.

3+1  Life has no purpose, it’s an opportunity

When people are asked, what they want to achieve in life, they gather tools. Tools like a good job, money or just freedom. But these are just useful things to get you your well deserved happiness. There is no real answer to the bigest question, because it is way too subjective to determine. It means that there is no wrong answer, only you can tell, what you are going to do with your possibilites.

angol-nyelviskola-understand

Egy kukkot sem értettél belőle? (Ha igen, akkor ennyi volt és kösz, hogy nem vetted prédikációnak.) Mi van, ha ezek között a sorok között vannak elrejtve az „élet nagy titkai”? Le akarsz maradni róla csak azért, mert nem tanultál meg angolul?

Gondolj csak bele: hány lehetőségről, információról, barátról, izgalmas utazásról, emlékről maradsz le csak azért, mert nem tudsz kommunikálni angolul? Megéri?

Naná, hogy nem. Mindegy, hogy hol, milyen formában (angol nyelviskola tanfolyamán, külföldön), mikor, a lényeg, hogy kezdd el. Kezdj el tanulni. Szakíts rá időt. Keresd meg a neten a legjobb angol nyelviskola legütősebb tanfolyamát és legjobb csoportját. Ne holnap, ne holnapután, hanem most.  Tedd meg.

Előtte meg olvasd el, hogy miről maradtál el az első 5 percben.

Három élettel kapcsolatos bölcsesség,

ami talán megváltoztatja az életről alkotott képed

  1. Csak egyszer élsz

Habár az üzenete klisévé vált, hála az interneten való túlbuzgó használatának, attól még egy tény, amit senki sem tagadhat. Az emberek a holnapon gondolkozva élik az életüket. Pénzt gyűjtenek, amit soha nem költenek el, elmulasztanak lehetőségeket, amik soha nem térnek vissza és leélnek egy teljes életet anélkül, hogy élvezték volna a pillanatot.

  1. Ha mindig olyasmit csinálsz, amit szeretsz, soha nem kell dolgoznod

Raktál már össze egy számítógépet, hallgattad már meg egy ember panaszát, vagy fociztál már kizárólag azért, mert érdekel téged? Valószínűleg ezek számodra hobbik, amiket a szabad idődben végzel. De Bill Gates-nek, Sigmund Freud-nak és Lionel Messi-nek az életük hivatása. Elérték, hogy azzal keressék a kenyerüket, amit igazán élveznek, talán ez tette őket olyan sikeressé.

angol-nyelviskola-ok

  1. A végén nem az számít, hogy mennyi év volt az életedben, hanem az, hogy mennyi élet volt az éveidben

Ez talán önmagáért beszél.

3+1 Az életnek nincs célja, az egy lehetőség

Amikor az embereket arról kérdezzük, mit akarnak elérni, eszközöket sorolnak. Olyan eszközöket, mint a jó munka, a pénz vagy egyszerűen a szabadság. De ezek csak hasznos dolgok, hogy megkaphasd a jól megérdemelt boldogságod. Nincs valódi válasz a nagy kérdése, mert túl szubjektív, hogy meghatározzuk. Ez azt jelenti, hogy nincs rossz válasz rá, csak Te döntheted el, mihez kezdesz a lehetőségeiddel.

Mi, a Speak! angol nyelviskola csapata, tudunk segíteni, ha soha többé nem akarod úgy érezni magad, mint amikor megnyitottad ezt a blogbejegyzést, ha Te is akarod. Akarod?

Share This