Angol nyelvoktatás és üzleti sikerek egy helyen: hogyan tartsunk jó előadást angolul?

A múlt héten a legsikeresebb magyar start-up vállalkozás, a Prezi kapcsán már írtunk az angol nyelvoktatás, nyelvtudás és az üzleti sikerek közötti szoros kapcsolatról. A mai bejegyzésünk témája több ponton is kapcsolódik ehhez: arról fogunk beszélni, hogy milyen képességekre, tudásra van szükség ahhoz, hogy valaki a szélesebb nyilvánosság előtt képes legyen angol nyelven, magabiztosan megnyilatkozni, kommunikálni, adott esetben prezentációt tartani.

angol-nyelvoktatás-előadás

Az angol nyelv elengedhetetlen az üzleti élet minden területén. Ma már csak akkor lehetsz igazán sikeres, ha többre vagy képes, mint pusztán megértetni magadat, hiszen az üzleti növekedés egyre inkább a partnerségtől, a közösen vállalt felelősségtől és egyéb stratégiai szövetségek megkötésétől függ. Ebből következik, hogy az üzleti élet szereplői számára kiemelt fontosságú, hogy elképzeléseiket megfelelően közöljék másokkal. Itt már nem pusztán kétoldalú meetingeken való sokszemközti beszélgetésről, üzleti tárgyalásokról, vagy levelezésről van szó: a 21. században a sikerhez vezető út egyik fontos állomása, hogy képesnek kell lennünk magabiztosan, akár nagyobb közönség előtt is előadni a gondolatainkat, terveinket. De hogyan kell felkészülni, hogyan kell megtervezni és hogyan kell előadni egy prezentációt angol nyelven úgy, hogy az igazán hatásos legyen?

• Képesnek kell lenned saját figyelemfelkeltő és inspiráló prezentációs segédanyagod összeállítására.
• Meg kell nyerned a hallgatóságot a megfelelő kommunikációs stratégia, az információ-rendszerezés és különböző meggyőzési technikák segítségével.
• Alkalmazd hatékonyan a vizuális segédeszközöket.
• Hozz létre pozitív benyomást a hangszín, a nyelvhasználat és a non-verbális eszközök segítségével.

angol-nyelvoktatás-előadás

Mit kell tenned a sikerért?

• Elemezd a célcsoport szükségleteit, keltsd fel az érdeklődésüket és ajánlj megoldásokat a problémáikra.
• Ragadd meg a figyelmet, emeld ki a lényeget és 5 perc alatt fejtsd ki tisztán, érthetően, logikusan.
• A vizualitás az egyik legfontosabb sikertényező: használd a képeket, mert azok emlékeztetni fogják a hallgatóságodat a mondandód tartalmi elemeire.
• Ügyelj a prezentáció megjelenésére, használj egységes betűtípust, letisztult hátteret, egyszerű, visszafogott és következetes design-t.
• Legyen meggyőző, magabiztos a fellépésed. Érezzék azt, hogy elkötelezett, kompetens és hiteles vagy.
• Tarts folyamatos kontaktust a hallgatósággal, próbálj mindenkire „odafigyelni” és mindig válaszolj a kérdésekre.
• Figyelj a technikai részletekre: még az előadás előtt próbáld ki a projektort, mikrofont és készíts ki magadnak egy pohár vizet az asztalra. Ne hagyd, hogy külső tényezők miatt kudarcba fulladjon a prezentáció.

Mi köze ennek az angol nyelvoktatás rendszeréhez? A kérdés jó, a válasz egyszerű: angol nyelvoktatás, nyelvtanulás nélkül nincs az a tökéletesen elkészített prezentáció, vagy nagy gondossággal megválasztott öltöny, nyakkendő, kosztüm, amely pótolhatná a magabiztos és kommunikációképes angol nyelvtudást. A Speak! Nyelviskola a beszédközpontú, gyakorlatorientált angol nyelvoktatás elkötelezettje. A küldetésünk, hogy megszólaltassuk az embereket angolul, és hogy a nyelvtudás révén szakmai és magánéleti sikerekhez segítsük hozzá a diákjainkat. Nekünk az angol nyelvoktatás nem csupán „üzlet”, vagy szakmai kihívás, hanem egy olyan misszió, amivel szeretnénk jobbá tenni a diákjaink és a saját magunk életét is.

Láttad már a videónkat? Ne hagyd ki! Nézd meg most: https://www.youtube.com/watch?v=I6vqdTzm5P8

Share This