7 dolog, amire nem az iskola, hanem az élet tanít meg és egy angol nyelvtanfolyam, amivel olyan életet élhetsz, amit megérdemelsz

Vannak olyan dolgok, amikre mindenkinek magának kell rájönnie. Amiről nem azért nem beszél a tanító néni az iskolában, mert rossz tanár, hanem azért, mert lehetetlen megtanítani. Nem elég olvasni, írni, vagy beszélni róla, át kell élni, meg kell tapasztalni ahhoz, hogy igazán megértsük. Vagy másképp megfogalmazva: fel kell nőnünk hozzá. Gyerekként sok illúzió él még bennünk: például ösztönösen tudjuk, hogy a szüleink a legerősebb, legokosabb, legnagyszerűbb emberek a világon, akiket senki le nem győzhet, meg nem bánthat. Csak évekkel később, sokszor csak azután, amikor már nekünk is gyerekünk születik, látjuk meg a gondosan felépített kép mögött az esendő, gyakran kétségek közt gyötrődő valódi embert, aki a „mi anyukánk” és „apukánk”. Ma olyan illúziókról lesz szó, amikkel ugyan nehéz leszámolni, de ha sikeres és boldog emberek szeretnénk lenni, akkor muszáj lesz. Persze, tehetünk úgy, mintha ezek az íratlan szabályok egyszerűen nem léteznének, vagy nem vonatkoznának ránk. Homokba dughatjuk a fejünket és kereshetjük mindig másokban a saját kudarcaink okát. Vagy dönthetünk úgy, hogy felnövünk a felnőtt, önálló élethez és nem dédelgetünk hamis reményeket, vagy keressük tovább a vészkijáratot. 7 dolog, amire nem az iskola, hanem az élet tanít meg és egy angol nyelvtanfolyam, amivel olyan életet élhetsz, amit megérdemelsz.

angol-nyelvtanfolyam-7-dolog

  1. Az élet nem mindig igazságos

A mesékben a Jó mindig győz a Rossz fölött és a fény elűzi a sötétséget. Az életben viszont nem minden fekete vagy fehér: a szürke ezer árnyalata létezik, él, hat, munkálkodik egyszerre és sokszor –jogosan- érezzük, hogy nem kifizetődő jónak lenni. Hogy olyanok miatt ér minket „igazságtalanság”, akik becstelenül viselkednek vagy tisztességtelenek. Akkor az a tanulság, hogy nekünk is ilyenné kell válnunk? Nem. Egyszerűen el kell fogadnunk, hogy az élet nem lesz mindig igazságos velünk. A kudarcok megedzenek, megkeményítenek és megtanítanak értékelni a sikereket. Dolgozz keményebben, fejlődj, tanulj meg élni a lehetőségekkel, mert a megszerzett tudást senki nem veheti el tőled és a befektetett munka hosszútávon megtérül.

  1. A világ nem a te buksidat hivatott simogatni

A világ azt várja, hogy letegyél valamit az asztalra. Hogy átlagon felüli teljesítményt nyújts, kimagasodj a tömegből és valami különlegest hozz létre, mielőtt hátba vereget és megdicsér. A siker a kitartó emberek kiváltsága, ezért készülj fel rá, hogy nem lesz fáklyásmenet. Mélyen legbelül légy büszke arra, ha jól dolgoztál, de ne várj, és főleg ne kényszeríts ki dicséretet. Rosszul veszi ki magát.

  1. Nem leszel gazdag ember egy csapásra

El kell, hogy keserítselek: nem lesz azonnal 7 számjegyű fizetésed és nem jársz majd rögtön céges autóval. Folyamatosan tanulnod, hajtanod, küzdened kell ahhoz, hogy megkapd azt, amiről azt gondoltad, hogy az „első perctől kezdve járt volna” neked.  De, ha így teszel és elég állhatatos vagy, az eredmények is jönni fognak. Olvass sokat, fejleszd magad, vállalj kockázatot: ne várj ölbe tett kézzel a sors közbelépésére. Ahhoz, hogy megváltoztasd a világot, először magadon kell kezdened a változást.

  1. Ha azt hiszed, hogy a szüleid vagy a tanáraid kemények voltak veled, csak várd ki, amíg lesz egy főnököd

Az elején nem lesz könnyű, sőt: az is lehet, hogy utálni fogod. De, ha szerencséd van, lesz egy olyan munkamániás főnököd, aki egyszerűen ki fogja kényszeríteni belőled a legjobbat. Nagy nyomás alatt, távol a fészek melegétől és a kipárnázott gyermeki léttől gyorsabban fogsz tanulni, fejlődni, mint korábban bármikor. Ha jó a munkahelyed, akkor nem lesz időd elkényelmesedni, vagy megrekedni. Nem biztos, hogy az a jó vezető, aki nem akar kimozdítani a komfortzónádból. Annak a főnöknek pedig, akinek ma legszívesebben bemosnál egyet, lehet, hogy később hálás leszel azért, mert rákényszerített a fejlődésre.

  1. Méltóságon aluli munka nem létezik

Tudod, hogy mi a neve a képzettségednek nem megfelelő munkának? Lehetőség. Diplomásként nehogy már elmenj árufeltöltőnek, vagy polcfelelősnek egy hipermarketbe, nem igaz? Sőt, ennyi pénzért nem is érdemes dolgozni, hiszen a szabadidő, amit önmagad építésére szánhatsz sokkal többet ér, ugye? Na, ez a vesztesek hozzáállása. Nem a munka a szégyen, hanem a lustaság. És az, ha nem használod ki a lehetőségeidet, legyenek azok bármilyenek.

  1. Ne a szüleidet okold

J. K. Rowling egyszer azt mondta: eljön az az idő, amikor abba kell hagynod a szüleid hibáztatását a sorsodért, és felelősséget kell vállalnod a saját életedért. Ha elbénázol valamit, elszalasztasz egy lehetőséget, vagy elkövetsz egy súlyos hibát, akkor ne a szüleidet vagy a környezetedet okold. Ne siránkozz, ne vádolj mást, hanem inkább tanulj belőlük és vállald a következményeket. Minél előbb elkezded, annál előbb leszel sikeres ember.

  1. Az élet nem egy bárban játszódik

A „felnőttek élete”, a te életed nem félévekből és nyári szünetből áll. Gyűlöld a munkád és soha az életben nem leszel benne sikeres. Vagy szeresd és csináld szenvedélyesen, és még ha akarod sem tudod majd elkerülni a sikert. A saját erejükből gazdaggá és sikeressé lett emberek egyik legnagyobb titka, hogy olyan munkát választottak, amit élveztek és megtalálták a módját annak, hogy mások ezért sokat fizessenek. Így lesz az egész év szabadság. Ó, és még egy dolog: a tévé nem a való élet. A képernyőn túli, valódi életben az emberek nem csak ülnek és beszélgetnek egy bárban. Miért? Mert munkába kell menniük.

angol-nyelvtanfolyam-7-dolog

Gyerekként, de főleg kamaszkorunkban felnőtt életre vágyunk és csak az első néhány pofon után jövünk rá, hogy „kár volt” siettetni a dolgot. Sokan nem tudnak megbirkózni azzal, hogy a felnőttség felelősséggel jár. Egyesek kibúvókat keresnek, panaszkodnak, és önigazoló mondatokkal nyugtatják a lelkiismeretüket, míg mások 30 évesen, három diplomával a kezükben is a szüleiknél élnek. Félnek. Félnek az élettől, a felelősségvállalástól, az önállóságtól. Félnek a kényelem és a biztonságot nyújtó part közelségének elvesztésétől, az áldozathozataltól, a lemondástól. Félelmükben csak egy dolgot felejtenek el: élni. És higgyétek el, végig lehet élni úgy egy életet, hogy csupán mellékszereplői vagyunk a saját történetünknek. De egy ilyen világból nem csak a bukás, hanem a győzelem is hiányzik és nem csupán kudarcot nem ismerik, de a siker ízét sem. Aki az életre soha véget nem érő próbatételként tekint, vagy nem meri átlépni a szülői ház küszöbét, nem veszi majd észre a lehetőségeket és nem él majd olyan életet, amit megérdemelne.

A Speak! Nyelviskola az új generációs, beszédközpontú angol nyelvtanfolyam révén segít megszelídíteni a zord külvilágot és a sötétben fenyegető alakoknak tűnő árnyékokból egy jobb élet elérésnek eszközeit készíteni. Teljesítménycentrikus nyelviskolaként mi nem értékeljük a láblógatást, és másokkal ellentétben nem fogadjuk el az angol nyelvtanfolyam óráinak ellógását sem. Mert csak akkor tudunk felelősséget vállalni a céljaid eléréséért, ha te is teszel érte. Ha a hét minden napján, óráról órára, leckéről leckére hajtasz, dolgozol, tanulsz. De abban biztos lehetsz, hogy ha kitartóan gyakorolsz, nem hagyod ki az órákat és mindig megírod a házi feladatodat, akkor a siker nem marad el. Egy biztos: ki fogunk mozdítani a komfortzónádból. 100% beszéd, 0% könyv, folyamatos beszéd és rengeteg gyakorlás, törődő és professzionális tanárok, akik átsegítenek a mélypontokon. Ez a beszédközpontú angol nyelvtanfolyam három pillére. Hogy ne csak álmodozz a sikerről, hanem el is érd a céljaidat és olyan életet élhess, amit megérdemelsz.

És tudod, mit? Azt mondják, hogy még ha egyenesen az ajtódon is kopogtat a lehetőség, mint most, akkor is fel kell emelned a hátsódat a kanapéról, hogy kinyisd az ajtót. Kipp-kopp.

(A képek forrása: google.com; a bejegyzés a tanuljtanulni.hu oldal bejegyzésének felhasználásával készült)

Share This