Csak a fal és egy angol nyelvtanfolyam választ el a boldogságtól

A születésünk pillanatától kezdve haladunk valamilyen cél felé. Az idő múlásával ezek a célok már nem a hétköznapi igények kielégítéséről, a puszta „túlélésről”, hanem a velünk együtt felnövő vágyaink, álmaink eléréséről szólnak. A „mi leszel, ha nagy leszel?”- kérdése folyamatosan ott motoszkál bennünk és tanulásra, továbblépésre ösztönöz bennünket. És miközben rendületlenül haladunk a kitűzött cél felé, egyszer csak szembetaláljuk magunkat egy hatalmas fallal, ami nem enged tovább. Mi az első, ösztönös reakciónk? Lefékezünk, megállunk, közelebbről is megnézzük magunknak, meggyőződünk róla, hogy ez egy hihetetlen erős és kemény fal, ami olyan, mint beton. Acélszürke, félelmetes és ellentmondást nem tűrő. Úgy döntünk, hogy visszafordulunk. Hogy mi ez a fal és miért csak ez és egy angol nyelvtanfolyam választ el a boldogságtól? Olvass tovább és kiderül!

1

Ezt a falat nem betonból építették. Nem. Ez a fal félelemből, lustaságból és önbizalomhiányból épült. Sőt, ha egészen közel hajolsz hozzá még arra is felfigyelhetsz, hogy ez a fal beszél hozzád. Elmagyarázza neked, hogy miért áll pont a te utadban és megpróbál rávenni, hogy keress másik ösvényt. Meggyőz, hogy sokkal bölcsebb dolog, ha visszafordulsz, irányt váltasz és éled tovább az addigi életed. Ezt a falat a saját belső bizonytalanságod hozta létre, éppen ezért mindig ott fog állni előtted és megpróbál majd lelassítani.

Amikor a fal közéd és a céljaid közé áll két dolgot tehetsz. Vagy kapitulálsz a kihívás előtt és visszafordulsz, vagy lerombolod a falat. Az első út könnyű. Hiszen nem kerül túlságosan nagy erőfeszítésbe egy helyben állni és bámulni egy falat, nem igaz? Ráadásul, ha sokáig nézed sok új, apró és fenyegető részletet is észreveszel rajta és egyre hatalmasabbnak fog tűnni. Átugorhatatlannak. Megkerülhetetlennek. Legyőzhetetlennek. Fel is adod. És ezzel elkövetted életed legnagyobb hibáját. Hagytad, hogy legyőzzenek a félelmeid és a belső bizonytalanságod. Ahelyett, hogy végiggondoltad volna a lehetőségeidet, segítségül hívtad volna a barátaidat, vagy rendeltél volna egy nagy teljesítményű bulldózert, kényelemből és lustaságból inkább hátat fordítottál a saját jövődnek.

De mi történt volna, ha a főnököd utasít, hogy rombold le a falat? Ha azzal a felkiáltással adta volna parancsba, hogy pusztítsd el az utadban álló akadályt, mert ha nem teszed meg, ki leszel rúgva? Hát öregem, simán áthajtottál volna a falon. Miért? Mert a következményektől való félelem erősebb volt benned a kishitűségnél. A „muszáj” nagy úr és olyan kihívások megoldására sarkall, amelyek elől máskülönben megfutamodnál. Hadd tegyek fel egy kérdést: miért kell ahhoz egy szigorú tanár, egy mindig morcos főnök, vagy egy kritikus baráti társaság, hogy cselekedj? Miért van az, hogy a saját magad elé állított célok útjába kerülő falak előtt kitűzöd a megadást jelző fehér zászlót? Miért nem elég fontosak az álmaid ahhoz, hogy a lustaságodon átgázolva át merj menni értük a falon? Miért kell 12 év angoltanulás után is egy angol nyelvtanfolyam hirdetéseit nézegetned, hogy aztán bele se fogj a tanulásba?

angol-nyelvtanfolyam-falak

Mi, a Speak!-ben azt gondoljuk, hogy mindenkiben ott van a cselekvésre, a fejlődésre és az áldozatvállalásra való képesség. Hisszük, hogy minden ember képes lehet a céljai elérésére, ha megfelelően motivált. Hogy le lehet bontani a félelem legvastagabb falát is, ha kéznél van egy bulldózer és néhány jó barát, akik átsegítenek a kezdeti nehézségeken. Hogy mit jelent ez az angoltanulás esetében? Egy ellenállhatatlan oktatási módszert 100% beszéddel, 0% könyvvel, sok gyakorlással, folyamatos beszéddel és az új generációs angol nyelvtanfolyam szemléletét követő profi és törődő tanárokat. Nincs „nagy titok”, csak apró lépések és egyre erősebb kalapácsütések, amelyekkel lépésről lépésre közelebb jutsz a célodhoz.

A Speak!-ben az angol nyelvtanfolyam ezért nem csak „szakmai” kérdésekről, vagy papírok megszerzéséről szól. Mindent annak rendelünk alá, hogy segítsünk ledönteni a korlátokat és átütni a félelmeid és a boldogságod között magasodó falakat.

Share This