A két favágó és az angol nyelvtanfolyam meséje

Történt egyszer, hogy egy gazdag ember új istállót akart építeni magának az erdőtől nem messze fekvő birtokán. Fel is kért két favágót, hogy három nap alatt vágják ki az építkezéshez szükséges fát. A két favágó együtt indult az erdőbe és az egyre sűrűsödő lombok alatt haladva egyszer csak megpillantottak két hatalmas, égig érő fát. El is határozták, hogy ebből a két fából fogják kitermelni a szükséges alapanyagot. Egyszerre kezdték el a munkát. Mindketten ugyanolyan tapasztaltak voltak és egyformán jól bántak a fejszével, amit ugyanattól az árustól vettek. Egy dologban különbözött a két favágó: a munkamódszerükben… Három nap, két favágó, egy angol nyelvtanfolyam: mi sül ki ebből?

Az egyik favágó folyamatos, megfeszített munkával vágta a fejszéjét a fába, egyik csapást mérte a másik után. Ritkán és akkor is csak rövid szüneteket tartott és szinte megállás nélkül dolgozott egészen naplementéig. Ekkor mély álomba zuhant és másnap reggel ugyanott folytatta, ahol abbahagyta. A másik favágó viszont óránként hosszabb időre megpihent, esténként egy órával előbb hagyta abba a munkát a másik favágónál, tüzet rakott és a csillagokat nézte. A harmadik napra az első favágó keze felhólyagosodott a folyamatos munkától, halálos fáradtságot érzett, de a hatalmas fa még mindig állt. A második favágó viszont befejezte a munkát. Az első favágó nem akart hinni a szemének.

angol-tanfolyam-mese

– Nem értem, hogy lehetséges ez. Három napja megállás nélkül dolgozok, alig pihentem, reggel az első kakasszóra ébredtem fel és mégsem fejeztem be a munkát. Viszont te, aki óránként hosszú pihenőket tartottál, esténként előbb fejezted be, reggel pedig később kezdted a munkát végeztél. Hogy lehetséges ez?- kérdezte az első favágó.

– Azt mondod, hogy te, amikor csapás után csapást mértél és a végkimerültségbe hajszoltad magad én folyton szünetet tartottam. De nem csak pihentem, hanem az időt arra is felhasználtam, hogy megélezzem a fejszémet– válaszolta a másik favágó elképedt társának.

Hogy mi a két favágó meséjének tanulsága? Sokan beleesünk abba a hibába, hogy mindent beleadunk a munkánkba, a cégünk építésébe, plusz műszakot vállalunk, túlórázunk, mégsem jutunk egyről a kettőre. Mert elfelejtjük, hogy a sikerhez vezető út legalább annyira a személyes fejlődésünkön, mint a kemény munkán keresztül vezet. Nem szánunk elég időt és energiát önmagunk fejlesztésére, képzésére és emiatt az előrejutás reménye nélkül betegszünk bele a munkába. Az egyik legnagyobb kihívás 21. századi felgyorsult életünkben az, hogy időt szakítsunk saját magunkra: a saját vágyainkra, a saját céljainkra. Lustaságból, kényelemből, beletörődésből, vagy az önhittségtől való félelmünkből nem merünk az álmaink nyomába eredni. És emiatt megfosztjuk magunkat attól az élettől, amit élhetnénk.

angol-tanfolyam-mese

Mi azért hoztuk létre a Speak! Nyelviskolát, hogy senkinek ne kelljen lemondani a céljairól. Hogy a tanítványaink kezébe olyan tudást adjunk, ami valódi segítséget nyújt, és ami elérhető közelségbe hozza a gyerekkori álmokat. Ezért alkottuk meg az angol nyelvtanfolyam esetében azt a módszert, amely a nagybetűs életre és nem tesztek kitöltésére készít fel. Egy angol nyelvtanfolyam, ami nem nyelvvizsgázni, hanem angolul beszélni tanít meg forradalmi vállalkozás napjainkban. De mi nem adjuk fel. Mert abban hiszünk, egy angol nyelvtanfolyam a diákjainkról kell, hogy szóljon.

Eredményorientált nyelviskolaként nem elégszünk meg félsikerekkel: mindent megteszünk azért, hogy az angol nyelvtanfolyam sikeres legyen és a tanfolyam végére megtanulj angolul. Tudjuk, hogy nem könnyű egy fárasztó nap után vagy a gyermekünk betegágya mellől leülni az íróasztalhoz és elővenni az aznapra feladott leckét. Nem könnyű, de nem is lehetetlen. Akarnod kell a sikert, ha arra vágysz, hogy a neked és a családodnak jobb, biztonságosabb, boldogabb élete legyen. Ha előre akarsz lépni a munkahelyeden, az iskola elvégzése után, vagy egyszerűen csak többet akarsz látni, tudni a világról. Ez az angol nyelvtanfolyam erről szól. Ne hagyd, hogy kifogjon rajtad az égig érő fa. Speakman és az új generációs angol nyelvtanfolyam olyan fejszét ad a kezedbe, amivel átvághatod magad a rengetegen egy olyan tisztásig, ahol azelőtt még soha, senki nem járt és mindig süt a nap. Mi készen állunk a kalandra. És te?

Share This