Hogyan préseld bele egy angol nyelvtanfolyam óráit a naptáradba, ha nem vagy Sarah Jessica Parker?

Két műszakban dolgozó bölcsődei gondozónő, aki hétvégente bébiszitterkedik, hogy az évben legalább egyszer el tudjon menni nyaralni. Egyedülálló anya, aki most készül beindítani a saját vállalkozását. Joghallgató, aki esténként felszolgálóként dolgozik egy elegáns belvárosi étteremben. Egy multinacionális könyvvizsgáló cég kockázatelemzője, aki heti 6 napot és 60-70 órát tölt az irodában. Tudod mi a közös bennük? Hogy mindannyian meg akarnak tanulni angolul. És ott ülnek a 100% beszéd, 0% könyv módszerű angol nyelvtanfolyam minden egyes óráján.

„Nincs időm a nyelvtanulásra.” Ez az egyik leggyakoribb és legtöbbször használt kifogás, amivel az emberek elugranak a tanulás és egy angol nyelvtanfolyam elől. Mintha minden hasonló indokpáncél mögé bújó ember olyan időhiányos élethelyzetben lenne, mint Sarah Jessica Parker a „Csak tudnám, hogyan csinálja” c. filmben. (Zárójel: szexizmusra hajlamos munkaadóknak, öntelt hímsovinisztáknak és biztatásra váró anyukáknak is kötelező mozi!)

angol-nyelvtanfolyam-sjp2

A jó időmenedzsment nélkülözhetetlen tartozéka annak a képességcsomagnak, ami egy sikeres 21. századi élethez kell. A munka, a magánélet és a családi kötelezettségek összeegyeztetése hatalmas feladat. Ha pedig a nyelvtanulást is beemeljük a képletbe, akkor még tovább bonyolítjuk az egyenletet. Sokan pedig már azelőtt lemondanak a megoldás megtalálásáról, hogy egyáltalán elkezdték volna keresni.

De mi az alternatíva? Mi van a mérleg másik serpenyőjében, ami miatt „megéri” eleve meg se próbálni? Pocsék állás? Megrekedés? Beragadt diploma? Számlagondok? Izzadó tenyér és gyomorgörcs, ha meg kell szólalnod angolul? Biztos, hogy ez az az élet, amit megálmodtál magadnak, és ami miatt meg se próbálod felvenni a nyelvtanulást a teendőlistádba?

A bevezetőben felsorolt példákat nem hasraütés-szerűen találtam ki. Élő, hús-vér emberekről, Speak!-es diákokról van szó, akik valóban zsonglőrködnek az idejükkel, hogy megtanuljanak angolul. Ők azok, akik nem elfogadható kifogásként, hanem megoldandó és megoldható problémaként tekintenek az időhiányra. Akik nem kibújni akarnak a felelősség alól, hanem komolyan veszik a jövőjüket és hajlandóak megdolgozni a sikerért.

A jó időmenedzsment nem csak a karrier és a család, a pihenés és a munka, a szórakozás és a kötelezettségek összehangolásának alapfeltétele, hanem a nyelvtanulásnak is. Éppen azért kell gondosan megtervezni a tanulásra fordított időt, mert a feladatokkal és határidőkkel túlzsúfolt határidőnaplókban eleve kevés az üresen álló rubrika. Ezért kell a lehető leghatékonyabb, legcélravezetőbb megoldást választani, ha nyelvtanulásra adod a fejed.

A 100% beszéd, 0% könyv módszerű angol nyelvtanfolyam egy ilyen megoldás. Intenzív, megdolgozza a memóriádat és valósággal beégeti a tudatodba azokat a szavakat, kifejezéseket és mondatmintákat, amelyekkel a valódi élet, valódi helyzeteiben boldogulni tudsz. Nem ködös elméleti magyarázatokat akar lenyomni a torkodon, hanem megtanít használni azokat a nyelvi eszközöket, amikkel magabiztos nyelvhasználó lehetsz.

angol-nyelvtanfolyam-sjp

A 100% beszéd, 0% könyv módszer nem passzív nyelvtanulót, hanem aktív nyelvhasználót farag belőled. Azért, hogy ne egy könyvből, egy tesztfüzetből, vagy egy online nyelvtanulási programból kelljen megtanulnod kommunikálni, hanem az angol nyelvtanfolyam óráin.

Hogy ne kerüljön több időbe és erőfeszítésbe a kelleténél az, hogy angolul tanulsz, ha egyszer már kifizetted egy angol nyelvtanfolyam árát. És legyen időd arra, hogy újratervezd az életed – csak most már úgy, hogy ott lapul a zsebedben és a fejedben az aktív, magabiztos és kommunikációképes nyelvtudás.