Elbuktál? Még mindig fáj? Nem tudod kiheverni? Sorsok és választások, avagy hogyan segít egy angol nyelvtanfolyam felállni a padlóról?!

Alig akad ma Magyarországon olyan ember, akinek ne lett volna valamilyen rossz tapasztalata az angol tanulásban. Rossz tanárok, sikertelen angol nyelvtanfolyam, költséges és hatástalan magánórák, vizsga-előkészítők, egyéni kudarcok. Sikertelenséggel kikövezett évek, amiket legszívesebben elfelejtenénk, de nem tudunk. Amik lassan múló, fájdalmas emlékekké szelídülnek, és már-már a feledésbe merülnek, de nem múlnak el örökre.

Mert sok olyan érzés és gondolat kavarog a fejünkben, amiről nem is tudunk. A tudatalattinkban elraktározott képek, emlékek, ízek, illatok, érzések pedig sokszor a legváratlanabb pillanatokban buknak a felszínre. Lehet, hogy a lányról, aki a tömeg miatt véletlenül hozzád simul a metrón, eszedbe jut az első barátnőd. Évek óta nem láttad, nem beszéltél vele, nem gondoltál rá, mégis élő, eleven valóságként szinte belemászik a fejedbe és átveszi az irányítást a gondolataid fölött.

angol-nyelvtanfolyam-padló

Vagy az is lehet, hogy az egyik utcasarkon véletlenül belebotlasz egy könyvesboltba és az orrodat megcsapja a frissen nyomtatott könyv illata. A jellegzetes illat miatt megjelenik előtted a 6 éves önmagad, ahogy izgatottan, kipirult arccal lapozgatja az első iskolai tankönyvét. Vannak tehát olyan emlékek, boldog és szomorú pillanatok, amik idővel ugyan feledésbe merülnek, kissé elhalványulnak, de nem múlnak el nyomtalanul.

A rossz tapasztalatokkal, csalódásokkal különösen így van ez. Nem felejtjük el az első visszautasítást, az első rossz jegyet, az első BKV büntetést, vagy az első sikertelen egyetemi vizsgát. Mert a kudarcaink a legmélyebb belső félelmeinket igazolják vissza. Hogy valamire nem vagyunk képesek. Hogy nem vagyunk elég jók, okosak, ügyesek, rátermettek. Hogy megérdemeljük, amit kaptunk, vagy ami még rosszabb, hogy nem is történhetett volna másként. Pedig senkinek sincs előre megírva a rossz sorsa egy nagy könyvben. Nem a képességeinken, hanem a döntéseinken múlik kik vagyunk és milyen nyomot hagyunk a világban. Nem a velünk született tulajdonságok miatt leszünk sikeresek vagy boldogok, hanem azoktól a pillanatoktól, amikor erőt veszünk magunkon. Amikor az újabb kudarc, csalódás és elbotlás után is képesek vagyunk felállni a padlóról, felszegni a fejünket és továbbmenni. Fájó térddel, lelki sebekkel, tökéletlenségünk teljes tudatában, elszánt tekintettel, csak a célra koncentrálva. Mert a boldogsághoz vezető út sokkal inkább az újrakezdésről és a munkáról szól, mint a készen kapott és tálcán kínált, azonnali sikerekről. És ez alól az angoltanulás sem jelent kivételt.

A hagyományos angol nyelvtanfolyam nem ad megoldást erre a problémára, mert magát a problémát sem képes felismerni. Érzéketlen azokra a belső vívódásokra, amelyek minden tanulási folyamat során óhatatlanul felmerülnek. Süket a bennünk élő „kisördög” lustaságra, feladásra biztató hangjára és vak az előttünk álló lelki problémák által állított gátakra és korlátokra. A Speak! Nyelviskola más. Nem csak a tanítás módszereiben, az angol nyelvtanfolyam felépítésében, hanem abban is, ahogy hozzád viszonyul. Ahogy kinyújtja feléd a kezed az első bizonytalan lépéseknél. Ahogy melletted áll a nehéz pillanatokban. Ahogy ösztönöz az újabb erőfeszítés megtételére és végigkísér az úton, ami a magabiztos nyelvtudás megszerzéséhez vezet. Hogy mi a titok? Semmi rejtély, semmi talány. Csak némi emberség, törődés és egymásra való odafigyelés. Egy angol nyelvtanfolyam, ami nem rólunk, a számokról, pénzről, a technikai részletekről, hanem csak és kizárólag rólad szól. És az a szűnni nem akaró belső hajtóerő, ami arra ösztönöz bennünket, hogy mindent megtegyünk érted.

angol-nyelvtanfolyam-padló

Share This