Elégedetlen vagy az életeddel? Fordíts egyet a sors kerekén két szóval: angol nyelvtanfolyam

Nehéz. Talán ez a szó jut legtöbbször eszembe az életről. És nem csak a sajátomról, mert én másokhoz képest hálás lehetek a sorsnak azért, amit adott. Szerető szülőket, gondtalan gyerekkort, barátokat, szerelmet, tetőt a fejem fölé, munkát és kenyeret. Mégis sokszor azon kapom magam, hogy elégedetlen vagyok. Mindennel és mindenkivel, de legfőképpen saját magammal. Mintha ráhúzódna a lelkemre egy sötét, nyomasztó árnyék és a fölöttem gomolygó acélszürke felhő mögül soha többé nem akarna kibújni a Nap. Eltart egy ideig, amíg úrrá leszek a kétségbeesésemen és felülemelkedek az önsajnálat hullámain, de ilyenkor legtöbbször újult erővel, lelkesen vetem bele magam az ismeretlenbe. Mert végső soron nem az a kérdés, hogy elégedetlen vagy-e az életeddel, hanem az, hogy az elégedetlenség meggyötör, vagy inkább inspirál? A döntés rajtad áll. Fordíts a sors kerekén két szóval: angol nyelvtanfolyam.

angol-nyelvtanfolyam-sorskerek

Steve Jobs, az Apple azóta elhunyt legendás alapítója egyszer azt mondta: „maradj bolond és maradj éhes!” Jobs felismerte, hogy a bennünk élő elégedetlenség létszükséglet. Miért? Mert az embert a saját elégedetlensége hajtja előre. Teljesen normális, szükségszerű késztetés, hogy többre, jobbra vágyjunk. Aki ezt tagadni próbálja, az az egyik legalapvetőbb motivációnk szükségességét kérdőjelezi meg. Mert annál, hogy elégedetlennek érzed magad csak egy dolog rosszabb: ha nem érzed magad annak. Aki nem vágyik többre, jobbra, az gyakorlatilag már azelőtt feladta, hogy egyáltalán megpróbálta volna.

Egy buddhista bölcsesség szerint a víz lefelé folyik, az ember felfelé törekszik. Ha tetszik, ha nem, ez a „haladási irány” olyan természeti törvény, amely alól ugyanúgy nem tudjuk kivonni magunkat, mint a gravitáció vagy az elektromágnesesség törvényei alól. Küzdhetünk ellene, megparancsolhatjuk a Napnak, hogy ne keljen fel többé, de hiába. Az elégedetlenségünk éppúgy hozzánk tartozik, mint az empátia, a harag, a türelem, az önzés, a gyengédség, vagy a szeretet adásának és elfogadásának képessége. Az már természetesen intelligencia, érzelmi beállítódás, vagy habitus kérdése, hogy valaki milyen módon akar többet és jobbat. A motiváció lehet mennyiségi, de lehet minőségi kérdés is. Amikor jobb emberré, jobb társsá, vagy egyszerűen csak boldogabbá akarsz válni, az éppúgy az elégedetlenségből táplálkozik, mint amikor szebb házat, új cipőt, vagy nagyobb autót szeretnél.

Egy biztos: lelkierő nélkül nem fog menni. Mert a motiváció célja az erő, akár fizikai, akár lelki, akár szellemi. Ha nem vagy elég erős, jobb esetben a kispadról fogod végignézni az egész meccset, rosszabb esetben bedarál az élet. A motiváció, az a törekvés, hogy jobb, boldogabb, sikeresebb életet élhess, úgy is megtalálja azt a formát, ami ahhoz szükséges, hogy beteljesítse „küldetését”. Ez a forma pedig lehet egy angol nyelvtanfolyam is.

angol-nyelvtanfolyam-sorskerék

A Speak! egy olyan hely, ahol az angol nyelvtanfolyam nem csak a mechanikus nyelvtudás megszerzéséről szól. Egy angol nyelvtanfolyam, ami többet ad, mint szavakat és kifejezéseket: magabiztosságot, erőt és támaszt. Egy angol nyelvtanfolyam, ami forintban nem kifejezhető haszonra hajt: arra, hogy a velünk született, természetes elégedetlenséget egy jó ügy, a nyelvtudás megszerzésére fordítsa. Egy angol nyelvtanfolyam, ahol nem csak az agyaddal, hanem a lelkeddel is foglalkoznak. Ahol a beszédközpontú oktatási módszereken és a sok gyakorláson kívül legalább ugyanannyira fontos a csoportos tanulás közösségi élményében rejlő erő felszabadítása és a személyre szabott odafigyelés. Mert az elégedetlenségünkből táplálkozó motivációt megőrizni és fenntartani az egyik legnagyobb szakmai kihívás. Ezért más ez az angol nyelvtanfolyam, mint a többi. Ha elégedetlen vagy az életeddel, fordíts egyet a sors kerekén két szóval: angol nyelvtanfolyam. Már tudod, hogy hol és mit keress.

Share This