Hogyan teremthetsz új világot egy angol nyelvtanfolyam segítségével?

Ki az, aki mindig azt mondja neked, hogy úgysem fog sikerülni? Ki az, aki folyamatosan azt suttogja a füledbe, hogy nem vagy képes rá? Ki az, aki mint testet öltött kisördög üldögél a bal válladon és arra biztat, hogy add fel, mert bármit is teszel, a végén úgy is el fogsz bukni? És miért vagy ezzel a valakivel még beszélő viszonyban? A megoldás egyszerű. Elég nehéz megszakítani a kapcsolatot saját magaddal. Mert az az igazság, hogy legtöbbször mi vagyunk önmagunk legnagyobb ellenségei. Nem a szüleink, a barátaink, a tanáraink, ismerőseink, munkahelyi, vagy játszótéri riválisaink, akiket rendre hibáztatunk, hanem mi magunk. Mert a kishitűség, a bizonytalanság, a lustaság, a félelem ugyanannyira velünk született tulajdonságunk, mint a kreativitás, az alkotókedv, vagy a szeretetre való képesség. A kérdés már csak az: mihez kezdünk azzal a „csomaggal”, ami megadatott? A mai bejegyzésben arra keressük a választ, hogy miért kell keményen megdolgozni a sikerért, és hogyan teremthetsz új világot egy angol nyelvtanfolyam segítségével?!

Az Apple legendás alapítójáról szóló, Jobs- gondolkozz másként c. film nem csak egy tipikus péntek esti mozi. Hollywood évről évre, futószalagon gyártja az „egyszer megnézhető” filmeket, de ettől a filmtől –akár csak a Jobs által alkotott tárgyaktól- nem csak könnyed kikapcsolódást, hanem inspirációt is remélhetsz. A filmben hangzik el a következő gondolat is, amelyre két pattogatott kukoricafalat bevitele között érdemes odafigyelni. „Fiatalkorodban mindig azt mondják neked, hogy a világ olyan, amilyen, ezért el kell fogadnod a szabályokat és nem feszegetni túlságosan a határokat. De ez egy beszürkült élet. Az élet sokkal több lehet, miután felfedezel egy egyszerű igazságot, azt, hogy körülötted mindent, amit életnek hívsz, olyan embereknek alakítanak, akik nem okosabbak nálad, és változtathatsz ezen, formálhatod ezt. Saját dolgokat készíthetsz, amiket mások használnak majd. Nem szabad eleve elrendeltnek, megváltoztathatatlannak tekinteni a sorsunkat, az életünket. Változtass, fejlessz, alkoss maradandót! És ha ezt felismered, teljesen új ember leszel.”

angol-nyelvtanfolyam-new-world

Jobs élettörténete ennek a hétköznapi igazságnak, a világ megváltoztathatóságának a felismerésétől lett olyan amilyen. Meseszerű, milliók által irigyelt, legendás. Attól, hogy egy úttörő, nyughatatlan szellem egyszerűen fellázadt a hétköznapok zsarnoksága, az előre meghatározott keretek és játékszabályok ellen. Attól, hogy nem a mások által kitaposott ösvényt akarta picit szebb, zöldebb növényekkel teleültetni, hanem új utakat, új megoldásokat keresett. És nem csak kereste, de meg is találta, ki is törte őket magának.

Persze, most mondhatod azt, hogy nem lehet mindenki olyan briliáns elme, mint Steve Jobs és igazad van. De ez nem az a típusú igazság, amivel előbbre jutsz. Ez az igazság csak egy újabb kibúvó, amivel eleve felmented magad a cselekvés alól. Mert mi van, ha nem vagy egy Steve Jobs, Mark Zuckerberg, vagy Bill Gates-típusú lángelme, aki évekkel, évtizedekkel a saját kora előtt jár? Akkor már nem is érdemelsz többet, jobbat annál, amid van? Örökös tétlenségre, egy helyben járásra, sikertelenségre és boldogságra lennél rendeltetve? Egy frászt! A sikernek nem a zsenialitás az egyedüli, vagy kizárólagos ismérve. Sőt. A fent nevezett urak egybehangzó állítása szerint a pályájuk „legkönnyebb” része volt kitalálni azt, ami miatt később az egész világon megismerték a nevüket.  Mert a „nagy ötlet” semmit sem ér precíz kivitelezés, szorgalom és fáradtságos aprómunka nélkül. Nem lehetünk mindannyian „csodálatos elmék”, de az is biztos, hogy kitartás nélkül nem csak te, hanem a Jobshoz hasonlók sem jutnak/jutottak volna semmire.  Mert lusta zsenik nincsenek. Mert a kitartás nélküli ész csupán dísz és egy soha véget nem érő álmodozás, tettek és eredmények nélkül.

Ahhoz tehát, hogy nyomot hagyj a világon keményen meg kell dolgoznod a sikerért. Ezt üzeni valamennyi, később híressé vált mérnök, tudós, író, színész és üzletember története. Ezt üzeni a mindennapok kemény realitása, hiszen ritka madár a „nagy áttörés”. A valóságban sokkal inkább apró pici részekből, kockáról kockára állnak össze a sikerhez vezető út lépcsőfokai. És ezek között a kockák között, ha tetszik ha nem, ott van a tanulásra, a folyamatos fejlődésre való, soha el nem múló belső késztetés is. Az a vágy, hogy fejleszd magad, hogy többet tudj a világról, a hivatásodról, mint azok, akiket túl akarsz szárnyalni.

angol-nyelvtanfolyam-new-world

Ahhoz, hogy ne csak bírd, de meg is nyerd a versenyt, ma már szinte a nulladik lépés a nyelvtudás. Egy angol nyelvtanfolyam nem csak azért nélkülözhetetlen a sikerhez, mert hozzásegít egy jobb álláshoz, vagy a diplomához. Egy angol nyelvtanfolyam azért is elemi feltétele a sikernek, mert felruház azzal a képességgel, hogy előbbre, messzebbre láss a többieknél. A legjobb nemzetközi példák ott hevernek az íróasztalodon álló laptopodon, csak meg kell tanulnod megérteni és használni őket. Ha magabiztos az angoltudásod, akkor nem kell lemondanod a legjobb szakmai konferenciákról csak azért, mert nem mersz megszólalni és félsz a kínos helyzetektől. Ha magas szintű a nyelvtudásod, akkor bátran kereshetsz magadnak üzlettársat, partnert, alvállalkozót a világ bármelyik pontjáról anélkül, hogy félned kéne a negatív következményektől. De egy angol nyelvtanfolyam abban is segít, hogy gond nélkül jelentkezhess külföldi ösztöndíjra, vagy megpályázhasd az életed lehetőségét jelentő londoni, vagy chicagoi állást.

Az információ hatalom. A nyelvtudás viszont még ennél is több. Életbiztosítás és egyúttal lehetőség, hogy a saját kezedbe vedd a sorsod és olyanra formáld az életedet, amelyet megálmodtál magadnak. A Speak! a beszédközpontú angol nyelvtanfolyam és a teljesítménycentrikus angoloktatás módszereivel segít formába önteni ezt az új világot. Mi készen állunk arra, hogy megvalósítsuk az álmaidat. És te?

Share This