Mark Zuckerberg a Speakben? 5 tanács és egy angol nyelvtanfolyam, ami segít megvalósítani önmagad

„Mozogj gyorsan és döntsd le a falakat. Amíg ez nem történik meg, nem mozogsz elég gyorsan.” Az idézet Mark Zuckerbergtől, a világ egyik legfiatalabb dollármilliárdosától, a Facebook alapítójától származik. Zuckerberg tökéletes példa arra, hogy egy zseniális ötletből és kb. 100 000 Ft-ból hogyan építsünk fel egy olyan brandet, amelyet a világ minden pontján ismernek, használnak, és ami nem mellesleg évente csillagászati nyereséget produkál. Persze nem lehet mindenki Mark Zuckerberg, de nem kell mítosszá válnunk ahhoz, hogy olyan életet élhessünk, amit megálmodtunk magunknak. Mert, ha többet akarunk, akkor többre is vagyunk képesek. És ha többre vagyunk képesek, akkor többet is érünk el az életben. 5 tanács és egy angol nyelvtanfolyam, amivel megvalósíthatod önmagadat.

angol-nyelvtanfolyam-zuckerberg

1. Vállalj kockázatot!

Ha egy sikeres vállalkozóval találkozol, akkor olyasvalakit látsz, aki egyszer meghozott egy bátor döntést. A merész kockázatvállalás persze kétélű fegyver és gyakran vezet hibákhoz, vagy kudarcélményekhez. Mégis, kockázat nélkül nincs üzlet és nincs siker. Egy jól időzített, bátor döntés, amit gondos megfontolás és tervezés előz meg, csökkentheti az elhatározásunk kockázatát és növelheti a siker esélyét.

2. Váltsd pénzre a szenvedélyed!

Zuckerberg, Steve Jobs vagy Bill Gates nem csak a tehetsége, tudása, szorgalma, kockázatvállalása és szerencséje miatt ért el lélegzetelállító sikereket, hanem azért is mert a szenvedélyét váltotta pénzre. Ahhoz, hogy a vállalkozásod sikeres legyen, meg kell találnod az életednek azt a területét, a gondolataidnak, érzéseidnek, vágyaidnak és motivációdnak azt a szegmensét, ami közös szenvedéllyé olvasztja össze a munkádat és saját, belső világodat.

3. A bátorság félsiker!

Az üzleti életben vannak nagy kihívást jelentő, nehéz pillanatok és mély hullámvölgyek. Amikor valaki a saját idejét, energiáját, pénzét és akár a gyermekei jövőjét teszi fel a vállalkozása sikerére, sokszor megrettenhet egy-egy kockázatosabb döntéstől. A biztos bukáshoz vezető út első lépése nem az, ha ilyen helyzetekben rosszul döntünk, hanem ha félelemből, elbizonytalanodásból egyszerűen nem döntünk. A nem döntésnél a rossz döntés is jobb, mert annak következményeivel, negatív következményeivel még mindig könnyebb szembenézni, mint a semmittevéssel, a passzivitással és a lehetőségek hiányával. Emlékeztesd magad a népmesei hősökre: a legkisebb fiúra, aki elindul szerencsét próbálni, vagy a vad sárkányt legyőző szőke hercegre, aki bátorsága miatt nyeri el a bölcs király legszebb lányának kezét és vele a fele királyságot. Mély levegő, körültekintő mérlegelés és bátor döntés, mert a bátorság félsiker.

4. Ne hazudj önmagadnak!

Ne áltasd magad, ne kergess hamis ábrándokat, és ami a legfontosabb: légy 100%-ig őszinte magaddal. Ne mosolyogj a „romok alól”, ne próbáld elhitetni önmagaddal és a külvilággal, hogy minden rendben van, amikor semmi sincs rendben. Az őszinteség ott kezdődik, ha beismered magadnak, hogy ezt most elszúrtam és ettől nem érzem jól magam. Ha a cégedben nem vagy teljesen őszinte magaddal a vezetői teljesítményeddel kapcsolatban, akkor könnyen rossz pályára kerülhet a vállalkozásod. Ha nem tudsz őszinte lenni a munkatársaiddal, akkor nem csak a légkör és a munkamorál sérülhet, de lépésről lépésre elveszíted a vezetői tekintélyed is. Ez pedig a bukás biztos jele.

angol-nyelvtanfolyam-zuckerberg

5. Ne félj az ismeretlentől!

Az üzleti élet -a természethez hasonlóan- sokszor szeszélyes, bizonytalan és kiszámíthatatlan. Nem ismerhetjük minden rezdülését, rejtett zugát, titkos ösvényét. De a tudományos fejlődést, a világraszóló üzleti sikereket és a nagy, történelmi tetteket is az ismeretlen megismerésére irányuló ösztönös törekvésünk inspirálta. Ne félj az ismeretlentől, merj kitörni az ismerős dolgok hamis biztonságérzetéből. Nem csak azért, mert sokszor éppen a késznek és stabilnak hitt világ pillérei roppannak össze, hanem azért is, mert az ismeretlenben ott rejlik egy jobb megoldás, egy korszakalkotó ötlet, egy új módszer ígérete is. Ha igazán sikeres akarsz lenni, akkor hagyd el a mások által már sokszor bejárt ösvényt és találj rá a saját utadra.

Egy vállalkozás menedzseléséhez sok eszközt kell használnia egy cégvezetőnek. Az utolsó tanácsunk egy eszköz, amivel megvalósíthatod önmagad és sikeressé tehet a vállalkozásodat.  A jó angol nyelvtudás a siker elengedhetetlen feltétele, amihez egy angol nyelvtanfolyam hozzá tud segíteni. El tudod képzelni, hogy könnyebb egy problémára megoldást találnod, ha nem csak magyarul, hanem angolul is értesz? Hogy a mostaninál több lehetőséged van a jó beszállító vagy üzleti partner megtalálására, ha az egész világgal tudsz beszélni? Hogy nagyobb a mozgástered és tudsz növekedni, ha nem kell kizárni a külföldi piacokat? Hogy mi szól mellettünk? Üzletember vagy, ezért nem kertelünk és a lényegre térünk. Mi a Speak!-ben az új generációs angol nyelvtanfolyam eszméjében hiszünk. Egy célunk van: tűzzel-vassal meg akarunk tanítani angolul és mindent ennek rendelünk alá. Ezért nálunk az angol nyelvtanfolyam nem méregdrága könyvekről, hanem a 100% beszédről szól. Egy angol nyelvtanfolyam, ami a valódi élet, valódi szituációira készít fel; ami nem nyelvvizsgázni, hanem angolul beszélni, írni, tárgyalni tanít meg. Egy angol nyelvtanfolyam, ami nem egy rövid szavatosságú, „akciós” termék, hanem befektetés, ami már rövidtávon visszahozza az árat. Korrekt árak, minőségi szolgáltatás, professzionális tanárok és 20 éves szakmai tapasztalat. Ez a Speak! Nyelviskola: forradalmasítjuk az angol nyelvtanfolyam eszméjét.
Share This