Angol tanfolyam: mikor vágjunk bele? Avagy hány éves korig nem késő elkezdeni

Elgondolkodtál már azon, hogy túl idős vagy a nyelvtanuláshoz? Olyan sokszor elbuktál már az évek során az iskolában, a magántanárnál vagy egy angol tanfolyam keretein belül végzett angol oktatáson, hogy úgy érzed kicsúsztál az időből? Bűntudatod van és magadat hibáztatod? Ne tedd! Mielőtt a falba vernéd a fejed végy egy nagy levegőt és olvasd el ezt a posztot. Mert a problémáink elől ideig-óráig el tudunk menekülni, homokba dughatjuk a fejünket, de ha nem foglalkozunk velük a fejünkre nőnek. Az igazi időpocsékolás pedig a félelmeinknek és nem a vágyainknak, álmainknak élni.

angol-tanfolyam-kor

Kétségtelen, hogy minden „képességnek” van egy optimális életkora: a focisták például rendszerint a húszas éveik végén nyújtják a legjobb teljesítményt. A matematikusok és fizikusok agya harminc körül vág a legjobban. A színészek 35, az írók pedig 50 évesen érik el teljesítőképességük maximumát. Amerikai pénzügyi szakértők legutóbb annak jártak utána, mely életkorban bánnak a legjobban a pénzzel az emberek. „A józan ész kora: pénzügyi döntések egy élet során.” címet viselő tanulmányukhoz Sumit Agarwal, John Driscoll, Xavier Gabaix és David Laibson tudósok több mint 30 ezer hitelszerződést, ingatlanvásárlást, hitelkártya-szerződést és üzleti modellt vizsgáltak meg. Az eredmény: az emberek 53 évesen a legokosabbak, legalábbis ami a pénz kezelését illeti. Ebben a korban már elég tapasztalatot gyűjt össze az ember, viszont nem terheli le túlzottan a befektetési lehetőségek sokasága, és ekkor méri fel a legjobban a kockázatokat is. De az élettapasztalat nem csak a piaci kockázatok felmérésében segít, de az olyan döntések meghozatalában is, amelyekkel kijavíthatjuk korábbi hibáinkat. Gyakran előfordul, hogy ebben az életszakaszban, vagyis az ötödik x-ben olyan dolgokkal kezdünk el újra foglalkozni, amivel úgy érezzük fiatalon kellett volna. Nemzetközi kutatások szerint az 50 évesnél idősebb vállalatvezetők egy tekintélyes része ezért ül vissza az iskolapadba vagy adományoz tetemes összeget jótékonysági célokra. A forrófejű fiatalként tett beváltatlan ígéretek és a vágyott tudás megszerzésére késztető belső hajtóerő miatt.

Optimális kor ide vagy oda, a nyelvtanulást sosem késő elkezdeni. Ha valaki csak az 50-es éveinek elején ismeri fel, hogy egy angol tanfolyam jelenti számára egy jobb és biztonságosabb élet lehetőségét, akkor sem maradt le még semmiről. Egy angol tanfolyam sokak számára jelenthet újrakezdést, személyes tudásszerzési vágyat, vagy akár alaposan megfontolt üzleti döntést is. Egy racionális cégvezető tudja, hogy nyelvtudás nélkül manapság nem lehet talpon maradni. Azt is tudja, hogy a kommunikációképes, magabiztos angol tudás megszerzése magánemberként és felelős vezetőként is elemi érdek. Ahogy az is egyértelmű, hogy a sok különböző módszer közül az angol tanfolyam az egyik leghatásosabb eszköz a cél eléréshez.

angol-tanfolyam-kor

A Speak! Nyelviskola a beszédközpontú, probléma-érzékeny angol tanfolyam eszményében hisz. Egy olyan angol tanfolyam, ami nem ad választ a diákokat foglalkoztató kérdésekre, ami elsiklik a problémák fölött ahelyett, hogy kezelné azokat, nem jó angol tanfolyam. A szakmai felkészültség vagy a jó módszertan csak a belépő egy angol tanfolyam esetében. Mi nem csak a diákjaink tudását akarjuk fejleszteni, hanem a nyelvtudás átadása révén hozzá szeretnénk segíteni őket egy jobb és boldogabb élethez. A házi feladat mellé lehetőségeket, megoldásokat és reményt szeretnénk adni. Reményt, hitet és megerősítést, hogy soha nem késő elkezdeni angolul tanulni, és nálunk mindig lesz egy hely számodra is. Akkor is, ha csak egy kávéra vagy egy induló angol tanfolyam óramegbeszélésére ugrasz be hozzánk.

Share This