Kép forrása: gpointstudio – freepik.com

Szkyhár Sándorral a Jooble country managerével beszélgettünk az angol nyelv szerepéről a mindennapokban és az álláskeresésnél.

Sándor szerint a modern élet mindannyiunk számára saját szabályokat diktál. Gyakorlatilag minden állás betöltéséhez szükséges az idegen nyelv ismerete. A nyelvtudás nem csak az álláskeresést segíti nagymértékben. Az idegennyelv tanulás kiszélesíti azon szakmák körét, amelyekben az egyén elkezdheti, folytathatja vagy megváltoztathatja karrierjét.

A közös nyelv az angol

Számos vállalat a mai világban nemcsak abban az országban végzi tevékenységét, melyben megnyitotta irodáját. A modern vállalatok, modern technológiákat használva, a világ minden táján értékesítik termékeiket és/vagy szolgáltatásaikat. Ehhez nemcsak különböző országban élő munkatársak szükségesek, hanem egy közös nyelv is, amellyel kommunikálni tudnak egymással. Ez a nyelv – az angol.

Angol kell a lehetőségekhez

A mai világban az angol nyelv ismerete szükségszerűvé vált. Ma az angol nyelvet az élet minden területén használjuk – az üzleti életben, az utazásokkor, a tudományban, az oktatásban, az interneten, a zenében, a filmekben, az irodalomban – a lista még hosszan folytatható. Szóval az angolra mindenhol szükség van.

Az angol nyelv belépőjegy egy olyan világba, amely tele van karrier lehetőségekkel, tanulási lehetőségekkel, hasznos információkkal, vásárlási lehetőségekkel és izgalmas ismeretségekkel.

Milyen lehetőségek és előnyök származnak az angol nyelvtudásból. Miért van szükség angolra?

1. Ezáltal szélesebb perspektívát lehet kapni, elfogadhatóbbá lehet válni a munkáltatók számára.

2. Lehetővé teszi vállalkozás bővítését.

3. Útvonalat biztosít a világ legnagyobb egyetemeihez, a tudás világának kapujához.

4. Lehetővé teszi, hogy külföldön játszhasson és dolgozhasson, és bármelyik országban jól érezze magát az ember.

5. Lehetővé teszi könnyedén körbeutazni a világot és érdekesen tölteni el az időt.

Az angol tudás ma már nem előny, hanem elvárás

Az angol nyelv tudása Sándor szerint ma már nem előny, hanem elvárás. Aki megpróbál munkát keresni bármelyik álláskereső oldalon, észreveheti, hogy a legtöbb állásajánlat legalább alapfokú angol nyelvtudást igényel.

Egyes munkáltatók számára maga az angol nyelvtudás is döntő tényező a felvételi eljárás során. Ezek a munkáltatók készek időt és pénzt áldozni a leendő alkalmazottak képzésére, hogy megismerjék a vállalatnál való munkavégzés sajátosságait. A képzés sok helyen angolul zajlik. Ha valaki jól beszél angolul, akkor gyorsan tanul és gyorsan integrálódik abba a szervezetbe, ahová felvették.

Azok a vállalatok, amelyek tevékenysége szorosan kapcsolódik a külföldi kapcsolatokhoz, elsősorban angolul tudó munkatársakat alkalmaznak. Ez az IT-szféra, az újságírás (különösen a nemzetközi), a turizmus, a reklám, az értékesítés, a beszerzés, a marketing, a logisztika, stb.

Az angolul beszélő szakembereknek több lehetőségük van a karrierlétrán való felemelkedésre. Ha például a vállalat munkatársai angol nyelvű országokba utaznak, vagy angol nyelvű ügyfelekkel kommunikálnak, akkor előbb-utóbb felkérik ezeknek a feladatoknak az ellátására a jó angol nyelvtudással rendelkező szakembert.

Ha jó állásra vágysz, akkor szükséged lesz az angolra. Ha jó az angolod, akkor a Jooble álláskereső oldalain mindig találsz vonzó állásajánlatokat. Ha az angolod még fejlesztésre szorul, akkor pedig kezdj el tanulni. Az első lépésed, hogy töltsd ki ingyenes online angol szintfelmérőnket.

Szkyhár Sándor

a Jooble country managere

Share This