Kép forrása: nensuria – www.freepik.com

A magabiztos angoltudáshoz ugyan nem tud elvezetni egy GPS, de mégis van egy fontos közös pont az utazástervezésben és a nyelvtanulásban, ami segíthet neked.

A angoltanulásba pontosan úgy kellene belevágnod, ahogy egy utazásba is belekezdesz: Először meg kellene válaszolnod egy fontos kérdést, mégpedig azt, hogy hol vagy most? Azaz honnan indulsz neki a tanulásnak?

Két okból is nagyon fontos tudnod, hogy milyen tudásszintről indulsz:

1) Kiindulópont nélkül nem tudod megtervezni az utat

Ha szeretnél eljutni egy helyre, akkor először a GPS-be is azt kell beütnöd, hogy honnan indulsz. Csak így fogsz egy könnyen követhető útvonalat kapni. Na ugyanez a helyzet a nyelvtanulásnál is!

Ahhoz, hogy lásd merre indulj, és milyen hosszú lesz a tanulási utad először azt kell látnod hol tartasz most pontosan. Enélkül nem fogsz tudni jól tervezni.

Pedig gondolj csak bele, hogy mennyire fontos is a tervezés ahhoz, hogy ne adj fel valamit. Ha például le akarnál menni Budapestről Szegedre, de azt hinnéd a két város 20 perc sétára van egymástól, akkor valószínűleg elindulnál gyalog, majd 1-2 óra után már nagyon idegesnek és hülyének éreznéd magad. Mindezt csak azért, mert nem voltál felkészülve az út valódi hosszára.

De ha előre tudnád, hogy Szeged autóval is legalább másfél óra, akkor egészen máshogy tudnál készülni, és egy kellemes kocsiutat szervezhetnél.

Így van ez a nyelvtanulásnál is. Fontos látnod, hogy a célodig mennyi idő alatt érhetsz el.

2) A siker titka a helyes szint

Ha nem jó tudásszinten kezdesz neki az angolozásnak, akkor a tanulás egy szenvedés lesz. Azt fogod érezni, hogy ez neked nem megy, és ez teljesen megölheti a motivációdat is.

Erről már rengeteget írtam, de továbbra is muszáj hangsúlyoznom, mert óriási jelentősége van. Ezért azt mondanám, hogy létfontosságú, hogy elvégezz egy PONTOS szintfelmérést, ami megmutatja hol kell kezdened.

Kezdj a különleges szintfelmérőnkkel

Könnyítsd meg magadnak az angoltanulást azzal, hogy első lépésként eljössz hozzánk egy ingyenes, személyes szintfelmérésre.

Mi a mondatalkotási képességeidet tesszük próbára. Így felmérésünk a hagyományos teszteknél sokkal-sokkal pontosabb képet mutat, ezzel pedig a jövőben rengeteg időt és pénzt spórolhat neked. Gyere el egy felmérésre, jelentkezz most:

Jelentkezem

Share This