Péter a (Speak! Nyelviskola egyik alapítója és jelenleg szakmai vezetője) ma a legegyszerűbb nyelvtani szerkezetből a „Simple Present” (egyszerű jelen) hoz el nektek egy minisorozatot. A sorozat során 4 jelentését veszi át a szerkezetnek. Érdemes lesz végig velünk maradni, mert biztosan lesz olyan amit korábban nem ismertél!

Az egyszerű jelen angolul 1

Az egyszerű jelen angolul 2

A simple present vagyis az egyszerű jelen minisorozat második részében a tények és általánosítások világába fog Péter titeket bevezetni.

Az egyszerű jelen angolul 3

A simple present vagyis az egyszerű jelen minisorozat harmadik részében azt a variációját mutatja be nektek Péter az egyszerű jelennek, amikor betervezett eseményekről beszélhetsz.

Az egyszerű jelen angolul 4

A simple present vagyis az egyszerű jelen minisorozat negyedik (záró) részében, Péter olyan esteket mutat meg amikor a folyamatos jelen helyett az egyszerű jelent kell használnod a „most” kifejezésére amelyhez úgynevezett „non-continuous verbs”-ek párosulnak.

Ha szeretnél az angollal komolyabban is foglalkozni és megtanulni magabiztosan és helyesen beszélni, akkor első lépésként töltsd ki a nyelviskola ingyenes online (és kötelezettségmentes) szintfelmérőjét!

Share This