Bori vagyok, 13 éves. Sok hobbim van, focizok, gitározok és van egy környezetvédő blogom is. Nagyon szeretek írni, több történetet is írtam már, de most épp egy környezetvédő kisregény írok, aminek az első pár részét már publikáltam a blogomon. Ha érdekel itt nézheted meg: https://bori-blogja7.webnode.hu/

2 hónapja „járok” a Speak Nyelviskolába, online, magánórában. Már régebben is szerettem volna külön online angolra járni, igaz, hogy én szerencsés vagyok az angoltanárommal, mert nagyon jól tanít, de a szókincsemet és a beszélőképességemet szerettem volna még jobban fejleszteni. Decemberben töltöttem ki a nyelviskolának a szintfelmérőjét, ami nagyon tetszett, mert volt benne kifejtős/fogalmazós feladat is, amit nagyon szeretek. Nem tudom miért, kicsit féltem attól, hogy esetleg nagyon rossz lesz a teszt, vagy, hogy gyerek vagyok, és nem akarnak majd tanítani, mert úgy gondoltam, hogy a nyelviskolákba inkább a felnőttek szoktak járni.

Ezek a félelmeim egyébként gyorsan elmúltak. Jó volt, hogy anyát is felhívták, vele intézték a dolgokat, nekem csak annyi dolgom volt, hogy időpontot mondjak és részt vegyek az órákon. Először kipróbálhattam, milyen egy magánóra, egy próbaóra keretében. Nagyon tetszett, de azért eléggé zavarban voltam. Januárban pedig elkezdtem az órákat, a tanárom Tamási Niki lett, aki nekem már első alkalomkor is szimpatikus volt. Örültem, hogy egy fiatal tanárt kaptam, így könnyebb volt feloldódni, és beszélgetni is. Azt azért sajnálom, hogy csak online működnek most az órák, de persze nem lehet máshogy. Viszont ez egyben egy jó tapasztalat is volt számomra. Érdekes megismerni egy tanárt, és úgy tanulni vele, hogy még élőben nem is találkoztam vele. Nekem ezzel kapcsolatban valamiért sok előítéletem van, de most szerencsére nem lett igazam. Nagyon élvezem így, online is az angolozást.

Korábban mindig csak maximum 45 perceket foglalkoztam egyhuzamban az angollal, így az első másfél órás alkalommal eléggé elfáradtam. De azóta kezdem megszokni ezt. Valamint azt is érzem, hogy sokat fejleszt, ha ennyit angolozok egyben. Utána mindig egész nap „zsong a fejem”, de inkább a jó értelemben. Sokszor automatikusan lefordítom angolra, amit mondanak nekem.

Azért remélem a magyart nem fogom elfelejteni.

Szeretnél Te is bátrabban, jobban, választékosabban beszélni angolul?

Ha igen, akkor töltsd ki ingyenes online angol szintfelmérőnket. Miután kitöltötted felhívunk, közösen átnézzük és adunk néhány ötletet az angolod fejlesztéséhez.

Share This