Kép forrása: katemangostar – www.freepik.com

2020-at írunk. Ma már egyszerűen kevés, ha valaki csak megérti az angolt. Pont ezért egy jó angol nyelvtanfolyamnak nem is erre kéne felkészítenie. Na de akkor mire?

Van a magyar közoktatásnak egy komoly hibája. Egész pontosan az, hogy sokszor nem a megfelelő célért dolgozik és elavult módszereket használ. Hogy miben nyilvánul ez meg a nyelvtanítás esetében?

A legtöbb angol tanfolyam és angol nyelvóra még mindig akörül forog, hogy elérje azt, hogy a tanulók megértsék a nyelvet. Ezzel csak egy probléma van: így teljesen kimarad a beszéd és a diákok nem tanulják meg beszélni a nyelvet. Pedig valójában erre kéne megtanítania egy jó tanfolyamnak.

Félre ne érts, már az is csodás eredmény, ha valaki megérti az angolt. De mire mész vele, ha mégsem mersz megszólalni? Ha éles helyzetekben lefagysz és egy épkézláb mondatot se sikerül kinyögnöd? Hiszen a nyelv lényege pont az lenne, hogy tudjunk kommunikálni a segítségével. Beszéd nélkül pedig elég korlátozottak a kommunikációs lehetőségeink.

Ha nagyjából érted az angolt, de egyáltalán nem beszéled, az pont olyan, mintha hosszú évekig tanulnál vezetni, majd szereznél egy szuper sportkocsit, de mégis csak a dugóban ülnél az autóban. Pont azt nem tudod így megtenni, ami az igazi élményt jelentené. Az angolnál magabiztos beszédkészség nélkül elesel mindattól, amitől jobbá válhatna életed. És amitől igazán különleges lehetőségek nyílnának meg előtted.

Válts fókuszt és ne csak érteni akard a nyelvet

Itt az ideje, hogy eldöntsd: Te BESZÉLNI szeretnél angolul és nem csak megérteni akarod az angolt. Ha ezt a döntést meghoztad, akkor pedig ki kell lépned a komfortzónádból és kipróbálni egy a hagyományostól teljesen eltérő módszert, ami a beszédben segít.

Mert legyünk őszinték: tankönyvek száraz nyelvtani elméletéből és munkafüzetek unalmas feladataiból még senki nem tanulta meg beszélni a nyelvet. De rengetegen adták fel a tanulást ezek miatt az unalmas és elavult tanulási módszerek miatt.

Angolul beszélni csak beszéd közben lehet megtanulni. Pont ezért mi a Speak! Nyelviskolánál a 100% beszéd, 0% könyv módszerben hiszünk. És abban, hogy a tanulás sokkal hatékonyabb, ha élvezetes párbeszédek és társalgások által fejleszted az angolod. Ezekre az elvekre épülnek különleges angol tanfolyamaink és online óráink.

Próbáld ki beszédközpontú módszerünket:

Jelentkezem

Share This