Kép forrása: drobotdean – www.freepik.com

Ha szeretnénk jól megtanulni angolul, akkor ahhoz sok pénzt kell elszórnunk. Vagy mégsem?

Az ingyenes nyelvtanulási módszerekkel és az online angolozással kevesen tudják csak elsajátítani a nyelvet. Az angol tanfolyamokat viszont a többség drágának gondolja. De tényleg sokba kerül az, ha magabiztos angoltudást szeretnénk?

Van egy fontos nézőpont, amit ebben a témában hajlamosak vagyunk elfelejteni! Pedig teljesen más fényből világítja meg a kérdést.

Egy jó angol tanfolyam a legerősebb befektetés

Tény, hogy a legtöbb angol tanfolyam nem olcsó. Azonban abba kevesen gondolnak bele, hogy az angoltanulás valójában egy bombabiztos befektetés. Hiszen jó nyelvtudással felmérések alapján átlag 50.000 Ft-al magasabb fizetést kaphatunk (egyes területeken pedig akár még háromszor annyit is kereshetünk vele).

Mi is megkérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük lényegesen többet tud-e keresni aki jól tud angolul, és a válaszadók 94%-a igennel voksolt.

Így a mai világban már egyértelmű, hogy az angoltanulás valójában egy befektetés, ami kifejezetten hamar vissza tud térülni, ha pár angol tanfolyam elvégzése után jobb pozíciót kapunk.

Ezért a tanulás költségei mellett azt is érdemes figyelembe vennünk, hogy mennyit nyerhetünk majd tudásunkkal. Ezzel a szemlélettel máris sokkal olcsóbbnak tűnnek az angol tanfolyamok. 🙂

Azért a túl olcsónak se dőljünk be

Az már nem kérdés, hogy megéri belevágni a tanulásba. De így is rengeteg tanfolyam, tanár és nyelviskola marad, akik közül választani lehet. Szóval kézenfekvőnek tűnhet, hogy közülük már ár alapján döntsünk, és a legolcsóbb ajánlatot válasszuk.

Nem szabad elfelejteni, hogy az ár-érték arány legfontosabb mércéje a hatékonyság!

Hiába olcsó egy tanfolyam, hogyha rossz a módszer, vagy csupa olyan emberrel kerülsz össze, akik teljesen más tudásszinten állnak mint te. Így ugyanis szinte semmit nem fogsz tudni fejlődni, tehát ablakon kidobott pénz lesz csak. Itt is sokszor igaz a bölcsesség, ami szerint „olcsó húsnak híg a leve”.

Szóval ne ár alapján dönts, hanem az alapján, hogy mit kapsz a pénzedért. Lehet például, hogy egy beszédközpontú tanfolyam drágább, de valószínűleg sokkal gyorsabban megtanulsz vele angolul, mint egy hagyományos (tankönyv-alapú) tanfolyammal. Így összességiben sokkal kevesebbet kell majd a tanulásodba fektetned.

A mi tanfolyamaink nem a legolcsóbbak. De tanulóink visszajelzései alapján elképesztően hatékonyak, és segítek abban, hogy magabiztosan tudd beszélni az angolt. Ezzel pedig egyenes út vezethet a jobb munkához és fizetéshez. Ha érdekel a 100% beszéd, 0% könyv módszerünk, akkor jelentkezz hozzánk egy ingyenes szintfelmérésre:

Jelentkezem

Share This