Kép forrása: ArthurHidden – www.freepik.com

Egy kis humorral megfűszerezve minden élvezetesebb. De azt tudtad, hogy a humor több módon segíthet az angoltanulásban is?

Én már sokszor hallottam, hogy minél intelligensebb valaki, annál jobb a humora. Mégsem ez alapján függ össze az angol nyelv elsajátítása és a jó humorérzék. Az angoltanuláshoz ugyanis sem kiemelkedően magas IQ, sem kifejezetten szellemes humor nem kell. Na de akkor mire gondolok, amikor azt mondom, hogy humor mégis kell a tanuláshoz?

Fontos, hogy tudj nevetni magadon

A magyar nyelvtanulók egyik legnagyobb problémája, hogy halálra aggódják magukat azon, hogy mi van ha nem helyesen mondanak valamit. Rengetegen vannak, akik meg sem mernek szólalni, mert annyira félnek a hibázástól.

Pedig valljuk be: ha azt halljuk, hogy egy külföldi valamit rosszul mond anyanyelvünkön, akkor általában egy jót mosolygunk (vagy magunkban kuncogunk), de egyáltalán nem érezzük cikinek, hogy a másik hibázott. Sőt, szinte biztos, hogy a kis bakik ellenére is megértjük majd beszélgetőtársunk és örömmel fogadjuk, hogy tud velünk kommunikálni az anyanyelvünkön.

Így vannak ezzel az angol anyanyelvűek is, így felesleges attól félned, hogy mi lesz ha elrontasz valamit. Hiszen semmi nem lesz, maximum kedvesen kijavítanak és tanulsz belőle. (Egy jó tanár is pontosan így járna el. Nem alázna meg, nem szidna le, csak segítő szándékkal kijavítana.)

Fontos, hogy eljuss oda, hogy már érted a viccet

Az angoltanulást akkor fogod élvezni, hogyha olyan módszert találsz, ami szórakoztat. És ha olyan tanárod van, aki néha képes megnevettetni. A nyelvtudásodat pedig akkor fogod tudni teljesen kiélvezni, amikor már megérted az angol poénokat is és simán elviccelődsz külföldi beszélgetőtársaiddal.

Emiatt is nagyon fontos, hogy olyan módszert találj, amivel a tanulás élmény. És ami eljuttat arra a szintre, hogy lazán csevegj és poénkodj angolul – anélkül, hogy a hibázás miatt aggódnál. A 100% beszéd, 0% könyv módszer ezekben segít. Nálunk ugyanis a nyelv használatára és a beszédre kerül a hangsúly. Próbáld ki:

Jelentkezem
Share This