Kép forrása: jcomp – www.freepik.com

Filmezni csodás – nem csak az élmény miatt, hanem még nyelvtanulásként is. Összegyűjtöttünk 8 filmet, amivel élesítheted angoltudásodat miközben jól szórakozol.

Arról már rengetegszer írtunk, hogy hogyan segítenek a filmek az angoltanulásban. Hidd el legszívesebben kötelezővé tennénk mindenkinek, hogy kezdjen el eredeti nyelven, feliratozva filmeket nézni. És ugyan ezt nem tehetjük meg, de biztatásként azért összeállítottunk egy kis filmajánlót:

Igazából szerelem (Love Actually)

Valószínűleg mindenki ismeri, hiszen ahogy közeledik a karácsony mindig előkerül. 🙂 Angoltanulóként azonban sokkal többet adhat, mint pár mosolyt. Hiszen a film több különböző történetszálat mutat be, melyik mind egyszerűek és szerethetőek, így könnyű követni őket. Emellett pedig a brit akcentus mellett több egyéb izgalmas akcentus is felbukkan benne (pl amerikai és ír). Így igazi nyelvtanulói csemege, ami tökéletes kikapcsolódást nyújt.

A király beszéde (The King’s Speech)

A történet VI. György király életére és beszédhibájára, valamint annak kezelésére fókuszál. Egy igazán szép és szerethető történelmi dráma, amivel csodásan gyakorolhatjuk az angol kiejtést is. Hiszen ahogy a király dolgozik beszédhibáján, úgy tanulunk vele együtt mi is.

Zöld könyv – Útmutató az élethez (Green Book)

Ez a 2018-as életrajzi dráma kevésbé ismert, pedig mi csak ajánlani tudjuk. A történet szívet melengető és nagyon tanulságos, hiszen egy meglepő barátság történetének kialakulását követhetjük végig a 60-as évek Amerikájának rasszista közegében. Az már csak hab a tortán, hogy rengeteg izgalmas akcentussal is találkozhatunk benne.

Forrest Gump

Mind ismerjük és mind szeretjük Forrest Gump történetét – ezért is lehet csodás angoltanulói eszköz. Már biztosan láttad, így aztán nem okoz majd gondot, ha néha egy-egy mondatot nem értesz jól, a történetet így is fogod tudni követni. És rengeteget tanulhatsz abból, ahogy Forrest szép lassan végig narrálja a történéseket.

Az éhezők viadala (The Hunger Games)

A modern történet a jövőbe repít minket, ahol fiatalok küzdenek a túlélésért egy kegyetlen játékban. Maga film mozgalmas és akciódús, így biztosan leköt majd akkor is, ha esetleg nem értenél egy-egy párbeszédet. De a színészek tiszta amerikai kiejtése miatt megérteni sem lesz annyira nehéz.

Terminál (The Terminal)

Megint egy szuper Tom Hanks film, amit csak ajánlani tudunk. A történet alapján egy bürokráciai hiba miatt főhősünk évekig egy reptéren kényszerül élni. Eleinte nem beszél angolul, így a történések mellett azt is végigkövetjük, ahogy megtanulja a nyelvet. Ez pedig a nézőnek is segíthet az angolozásban. 🙂

Sztárom a párom (Notting Hill)

A romantikus filmek kedvelői biztosan imádni fogják ezt a méltán népszerű filmet. A történet kedves, könnyen követhető és kifejezetten kedves. A főszereplő páros (Julia Roberts és Hugh Grant) pedig garantáltan levesznek mindenkit a lábáról. Emellett az amerikai és a brit akcentus különbözőségeinek begyakorlásában is rengeteget segítenek majd.

Harry Potter I-VIII.

A Harry Potter filmek nyelvezete nem a legegyszerűbb, de ha valakit egyszer beszippant a varázslófiú mágikus története, akkor az biztosan nem tud velük leállni. Ez pedig az angoltanulásnál nagy előny lehet. 🙂 A 8 film alatt megbarátkozhatunk a brit akcentussal, rengeteg különleges szót tanulhatunk (sok kitaláltat is, amik izgalmas szójátékokat jelentenek), és biztosan jól szórakozunk majd.

Ha a filmezéssel végeztél és szeretnéd az angol beszédkészságed is szórakozva fejleszteni, akkor érdemes kipróbálnod a 100% beszéd, 0% könyv módszert:

Jelentkezem
Share This