Péter (a Speak! nyelviskola egyik alapítója és jelenleg szakmai vezetője), újra fejest ugrik a Conditional vagyis a feltételes mód világába ugyanis még mindig vannak olyan aspektusai amelyeket nem vesézett ki. Az újabb minisorozat első részében általánosságban beszél a feltételes módról.

Feltételes mód az angolban 1

Feltételes mód az angolban 2

A feltételes mód azaz a conditionals szerkezet mini sorozat második részében az „even if”, vagyis a „még akkor is”/”még akkor sem” verzióját mutatja meg nektek.

Feltételes mód az angolban 3

A feltételes mód azaz a conditionals szerkezet mini sorozat harmadik részében az „unless” vagyis a „hacsak…nem” kifejezés használatát fogja megmutatni nektek feltételes módú mondatokban.

Feltételes mód az angolban 4

A feltételes mód azaz a conditionals szerkezet mini sorozat negyedik részében egy olyan változatát hozza el nektek a feltételes módnak amikor a tagmondatok nem cserélhetőek fel!

Ha szeretnél az angollal komolyabban is foglalkozni és megtanulni magabiztosan és helyesen beszélni, akkor első lépésként töltsd ki a nyelviskola ingyenes online (és kötelezettségmentes) szintfelmérőjét!

Share This