Használd ki az év végi szabadságodat és kösd össze a kellemeset a hasznossal: fejleszd az angoltudásodat filmezéssel. 🙂 Segítünk a filmválasztásban.

Itt az év véve, sokunknak ilyenkor végre van egy kis ideje önmagára. Adná magát, hogy ezt az időt kihasználjuk angoltudásunk fejlesztésére, de ki az aki ilyenkor angolozni akar? Ez a pihenés időszaka, szóval nem csoda ha semmi kedved leülni és szavakat magolni, vagy feladatokat töltögetni.

A jó hír az, hogy összekötheted a kellemeset a hasznossal és felturbózhatod az angolod filmezéssel! Így pihentető és szórakoztató lesz a tanulás, ráadásul a meleg és kényelmes otthonodból sem kell kimozdulnod.

Dunay Péter (a Speak! Nyelviskola alapítója) három olyan filmet gyűjtött össze neked friss ajánlónkban, amivel könnyedén fejlődhetsz és tuti imádni fogod valamelyiket. Picit „csal” is, hiszen negyedikként beajánlja a saját kedvencét is, amivel lehet meg fog lepni. 😉

Nézd meg melyik filmekkel érdemes angoloznod:

 

 

Ha nincs kedved a videót végignézni, akkor íme az ajánlott filmek listája és története röviden:

1) Forest Gump

Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. Forrest Gump (Tom Hanks) mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Forrest IQ-ja nem szárnyal az egekig, de rendkívül becsületes és jólelkű fiú. Különös véletlenek azonban hozzásegítik, hogy az 1950-es évektől 1970-ig Amerika minden jelentős eseményén részt vegyen, és minden jelentős személyiségével találkozzon.

A „Forrest Gump” egy megindító romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki pont abban a korban élt, amikor Amerika elveszíti ártatlanságát.

(Forrás: port.hu)

2) Másnaposok

Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében. Phil (Bradley Cooper) a haverjai segítségével meg is szervezik a fergeteges bulit, ami túlságosan is jól sikerül. Másnap reggel megdöbbenve ébrednek, a leendő férj nyomtalanul eltűnt, a szálloda szobája pedig teljesen le van rombolva. Az előző napi dorbézolásról mindössze néhány nyom maradt: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipős fiókban és Mike Tyson a nappaliban.

(Forrás: port.hu)

3) Az éhezők viadala

A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal – számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

(Forrás: port.hu)

+1 Mátrix

Ahogy látjuk: Szürke, egyhangú világunk valóságos. A valóság: Ez a világ csak átverés, egy nagyszabású összeesküvés része, amelynek kiagyalói mesterséges intelligenciájú gépek. A hatalom az ő kezükben van és az emberek mind rabszolgák. Keanu Reeves és Laurence Fishburne vezetik az emberiség felszabadításáért folytatott harcot a Mátrixban.

(forrás: port.hu)

Remélem tetszett a filmajánló! De ne feledd, a beszédkészségedet nem fejlesztik a filmek. Azt csakis a beszéd fejleszti. Erre építettük a 100% beszéd, 0% könyv módszert. Próbáld ki most:

Jelentkezem

Share This