„Hiába próbáltam megtanulni angolul, egyszerűen nincs nyelvérzékem” – ha a te szádat is elhagyta már ez a mondat (vagy bármi ehhez hasonló), akkor beszélnünk kell! Különben gondban leszel…

Előre figyelmeztetlek, ez az írás kemény lesz. Nem fogok kertelni, megmondom az igazat. Mert tudom, hogy nem mersz belevágni az angoltanulásba. Persze ezernyi jó indokod van arra, hogy miért nem kezdesz bele. De úgy gondolom ezek csak kifogások. És ezt azért mondom, hogy segítsek neked legyőzni a félelmeidet.

Hiszen ha nem tanulsz meg angolul, akkor nem fogsz közelebb kerülni álmaid eléréséhez sem.

Kezdjük egy idézettel, ami tényleg motiváló lesz

Bevallom, hogy már nagyon unom a motiváló „hű de nagyon igaz” idézeteket. Mégis, most szembe jött velem egy olyan idézet, ami mellbe vágott. Erős, de igaz, különösen a nyelvtanulásra:

„Lehet, hogy vannak nálad tehetségesebb emberek, de arra nincs kifogás, ha valaki keményebben dolgozik nálad.” (Derek Jeter)

Ütős, ugye?

A nyelvérzék csak kifogás

Ha valakinek nem megy az angol, akkor könnyű arra fogni, hogy „nekem semmi nyelvérzékem”. Sok esetben ez a mondat csak azt próbálja elfedni, hogy pár próbálkozás után feladtuk. Ami érthető, hiszen a hagyományos módszerekkel a nyelvtanulás tényleg egy szenvedés.

De ez nem ok arra, hogy feladd!

Sőt elárulok egy titkot: a nyelvtudás nem nyelvtehetség kérdése. Minden a módszeren múlik. Egy jó módszerrel és elegendő idő befektetésével bárki képes megtanulni folyékonyan angolul.

Az időt és energiát neked kell beletenned. De a módszerben tudunk segíteni.

Felejtsd el a végig szenvedett angolórákat

Neked is sikerült már begyűjtened pár rossz angoltanulási élményt? Van mögötted jó pár végigunatkozott óra? Sokszor próbáltad már megérteni a nyelvtant és bemagolni a szavakat, de valahogy nem megy?

Akkor mit szólnál, ha azt mondanám, hogy a nyelvtanulás lehet élmény is. Ehhez az kell, hogy a száraz elméletet és az unalmas könyveket emberekre cseréld. A magolást és a magyarázatokat pedig beszédgyakorlásra.

Hidd el, egy jó társaságban, beszédközpontúan szórakoztató tanulni. Úgy ragad majd rád az angol nyelv, ahogy egy kisgyermek tanulja anyanyelvét.

Ez a 100% beszéd, 0% könyv módszer lényege. Ha szívesen kipróbálnád, akkor első lépésként töltsd ki az ingyenes online szintfelmérőnket:

Jelentkezem

Piroska Dóri, marketinges
Speak! Nyelviskola

Share This