Kép forrása: canva – canva.com

Amióta van internetkapcsolatom és a YouTube is elérhető, rengeteg angol nyelvű videót fogyasztok a legkülönbözőbb témákban. Hol főzős videókra keresek rá, hol lakberendezéssel kapcsolatos tartalmakat nézek angolul, és néha azért elcsábulok egy-két olyan videóra is, amiben szimpatikus celebek szerepelnek. Nem tudom, te hogy vagy vele, de engem mindig is érdekelt, milyen lehet az életük a csillogás és a vörös szőnyeg mögött… 

Tuti, hogy ezzel nem vagyok egyedül, mert akkor a Vogue magazin sem készítette volna el a kedvenc videósorozatomat, amiben mindig egy-egy híres személy válaszol meg 73 random kérdést. Miközben a legutóbbi részt néztem eszembe jutott, hogy milyen hasznosak lehetnek ezek a videók az angoltanulás szempontjából is! Biztosan veled is előfordult már, hogy egy angol nyelven történő beszélgetés során nem tudod, mit mondj, hogyan vess fel egy témát, vagy hogyan tartsd fenn a beszélgetést. Csak annyit mondhatok, hogy a tudásodon kívül itt egy kis önbizalomra is szükséged lesz, de egy kis gyakorlással hamar túllendülhetsz a kezdeti lámpalázon. Hogy megadjam a kezdőlökést, összegyűjtöttem neked 5 videót, amivel akár el is kezdheted a maratoni videózást és gyakorlást. 

A kérdések nagyon gyorsan pörögnek, ezért a videók igen rövidek, így a hallásértést nagyon hatékonyan fejlesztik. Akár angol felirattal is nézheted őket, ha nem vagy még elég biztos a tudásodban. Sőt! A kérdéseket fel is jegyezheted magadnak, hogy ha legközelebb angolul kell beszélgetned valakivel, legyenek izgalmas témáid! Ha pedig igazán belehúznál a gyakorlásba, akkor azt javaslom, hogy a kérdések után állítsd meg a videót, és próbáld meg megfogalmazni a saját válaszodat is! Így gyakorolhatod a kötetlen párbeszédet, a kiejtésedet és a mondatalkotási képességedet is fejlesztheted. Hát nem nagyszerű?

Anna Wintour

Az egyik legizgalmasabb videóalany maga a Vogue főszerkesztője, aki az Ördög Pradát visel című könyvet és az abból készült filmet is ihlette. A divatvilág egyik legbefolyásosabb nőjeként tartják számon, 1986-ban lett a brit Vogue szerkesztője, 1988 óta pedig az amerikai Vogue főszerkesztője. Pályája során rengeteg tehetséges tervezőt, fotóst és modellt fedezett fel.

Jennifer Lawrence

Ha egy videót választhatnék ebből a sorozatból, akkor tuti, hogy ezt választanám. Jennifer Lawrence személyisége számomra nagyon szimpatikus, mindig is kedveltem, hogy nem fél különc maradni. Így az sem meglepő, hogy az ő videóját éppen egy minigolf pályán vették fel, miközben egy hatalmas vihar bontakozik ki a háttérben. 

Nicole Kidman

Nicole Kidman egy igazi legenda, most pedig bepillantást nyerhetünk az életébe, miközben bejárjuk rusztikus farmját a kenguruk hazájában. Az Oscar-díjas színésznő elárulja, mit gondol a country zenéről, mi volt élete legnagyobb sokkja, és vajon miért a vidra a kedvenc állata.

Roger Federer

A következő izgalmas interjúalanyunk nem más, mint Roger Federer, svájci hivatásos teniszező. Csakhogy ez a beszélgetés nem csupán a lenyűgöző sporteredményekről szól, hanem egy kicsit személyesebb témákat is felvet, így egy új oldaláról ismerhetjük meg a teniszlegendát.

Olivia Colman

Nagyon kedvelem Colman munkásságát, a videóból pedig megbizonyosodtam róla, hogy magánemberként éppen olyan szimpatikus és izgalmas, mint színésznőként! Ő is 73 kérdésre válaszol, sőt, még arra is jut idő, hogy párkapcsolati tanácsot adjon. 

Nem volt még elég? Ha ide kattintasz, a Vogue saját lejátszási listáján találod magad, ahol végigböngészheted a videókat, és kiválaszthatod azokat, amik téged a leginkább érdekelnek. Szerencsére bőven van miből válogatni, jelenleg 80 videó áll rendelkezésedre!

Alig várod, hogy élesben is leteszteld az angolodat? Itt az alkalom, hogy tudatosan tegyél a fejlődésedért, csatlakozz online angol nyelvtanfolyamunk valamelyikéhez! Az első lépés ahhoz, hogy jobban beszélj angolul az, hogy kitöltöd ingyenes online angol szintfelmérőnket!

Gerenda Ingrid
szövegíró

Share This