A jó beszélgetések alapja az, hogy ki tudjuk fejezni helyeslésünket és egyet nem értésünket is. Most ebben fogunk segíteni két videós angol leckével.

Volt már, hogy egy angol beszélgetésben rávágtad volna a másik mondanivalójára, hogy „én sem”, de teljesen belezavarodtál? Vagy helyeselve azt válaszoltad volna, hogy „én is”, de megakadtál? És egyszerűn nem tudtad hogyan fejezd ki magad? Érthető, hiszen ez a két egyszerű válasz az angolban teljesen más logika alapján épül fel, mint a magyar nyelvben.

Az nem is kérdés, hogy meg kell tanulnod őket, hiszen sokszor lesz szükséged rájuk, hogyha tényleg BESZÉLNI szeretnéd a nyelvet. Magyarul mindkettő pofonegyszerű és reflexből használjuk, így nem csoda, ha az angol változatok furcsának tűnnek. De hidd el, ha egyszer megérted a logikát és jól begyakorolod, akkor könnyedén használhatod majd őket.

Ebben fog most segíteni neked Dunay Péter, a Speak! angol nyelviskola alapító tanára és szakmai vezetője. Ez „én sem” és az „én is” kifejezéséhez is elkészített egy-egy videós leckét, melyeknek a végén házit is ad, hogy valóban rögzíthesd agyadban a használatukat.

Így fejezheted ki angolul azt, hogy „én sem”

Nézd meg a videós leckét, csak 5 perc, de mégis szuper hasznos.

Így mondhatod azt, hogy „én is” az angolban

Íme a 2. videó lecke az „én is” kifejezéséről. Ha rám hallgatsz, akkor rászánod azt a 4 percet és végighallgatod.

Ne feledd a gyakorlást

Ahogy a videókban Péter is kihangsúlyozza, nagyon fontos, hogy az ilyen furcsa logikájú szerkezeteket alaposan begyakorold, szinte beégesd az agyadba. Kicsit olyan ez, mint amikor egy kisgyerek tanul beszélni – ezerszer elmond egy szót, vagy mondatot és így megtanulja egy életre.

Szóval azt javaslom, hogy csináld meg szorgosan a videók végén adott házi feladatokat is, hogy ezzel beégesd a tanultakat. Ha pedig beszédkészségedet is szeretnéd fejleszteni, akkor próbáld ki a Péter által megalkotott 100% beszéd, 0% könyv módszert. Már több mint 4.000 embernek segítettünk vele:

Jelentkezem

Share This