Kép forrása: canva – canva.com

A nyári hónapokban természetes, hogy mindannyian egy kicsit lazítani akarunk, ezért elhanyagoljuk az angoltanulást. Most, hogy vége a vakációnak, érdemes példát venni a diákokról, akik az iskolapadban ülve folytatják tovább az évet! Én sem fordítottam kellő időt a nyelvtanulásra az utóbbi hetekben, ezért megfogadtam, hogy szeptembertől tudatosabban állok majd az angolhoz. Szeretnék a hétköznapjaimba is bevezetni olyan szokásokat, amelyekkel akár észrevétlenül is gyakorolhatom a nyelvet. Tarts velem te is!

Figyeld a környezeted, és tanulj új szavakat

Megosztom veled az egyik kedvenc módszeremet új szavak megtanulására. Szerencsére nem kell hozzá órákig tartó magolás, vagy görnyedés a szótár felett, elég egy kicsit elkalandozni útközben! Munkába menet, sétálgatva, egy hosszú autóúton is tökéletes játék, amivel tanulhatsz, és el is ütheted a monoton, unalmas perceket. Nincs más dolgod, mint figyelni a tájat! Mit látsz a környezetedben? Meg tudod nevezni a tárgyakat angolul? Ha nem, írd fel a szavakat valahová, például a telefonod jegyzetei közé, és hazaérve szótárazd ki őket. Másnap válaszd ugyanazt az útvonalat, és próbáld meg újra megnevezni angolul a látottakat! Figyeld meg, milyen könnyen jönnek majd az új szavak! Készíts magadnak szótárt, és figyelj rá, hogy naponta legalább 5-10 új kifejezéssel bővítsd! 

Állítsd az agyad angolra

Igyekezz a mindennapi dolgokban is megtalálni a lehetőséget a tanulásra! Magyar szinkron helyett eredeti hanggal nézd a filmeket, kivételesen angolul olvasd el a következő könyvet, vagy nézegess angol híroldalakat, Keress angol recepteket, vagy próbáld ki a kedvenc társasjátékodat angolul, esetleg nézz angolnyelvű videókat YouTube-on! A Speak! Nyelviskola YouTube-csatornáján például minden héten új videóval készülünk, ahol választ kaphatsz minden angollal kapcsolatos kérdésedre. A videók végén lévő gyakorlófeladatok megoldásával pedig tuti, hogy minden új anyag rögzülni fog, és nem csak írásban, de élőben is könnyedén használhatod majd!

Ne zárkózz el a kihívásoktól

Te is mindig kerülöd azokat a helyzeteket, amikor meg kell szólalnod angolul? Akkor azt javasoljuk, hogy próbálj meg lassan, de biztosan haladni. Ragadj meg minden alkalmat, amikor angolul kommonikálhatsz, hiszen tudod: beszélned kell, hogy megtanulj beszélni! Próbálj meg nem azon aggódni, hogy mi lesz akkor, ha hibázol. Hidd el, semmi nem fog történni, maximum az, hogy tanulsz a botlásból. Ha egy külföldi turista útbaigazítást kér, ha szóba elegyednek veled a nyaraláson, ne pánikolj, és ne bújj ki a társalgás alól! Gyakorolj, amikor csak tudsz, így idővel az sem fog gondot okozni, hogy teljesen idegenekkel beszélgess bármiről!

Csatlakozz a Speak! online angol nyelvtanfolyamához

Remek ötleteket adtuk arra, hogy otthon, akár egyedül is fejleszteni tudd a tudásodat, de ha igazán a kezedbe vennéd az irányítást, akkor online angol nyelvtanfolyamunkon a helyed! A Speak! Nyelviskola 100% beszéd, 0% könyv módszerének keretein belül hatalmas hangsúlyt fektetünk a személyes fejlődésedre. A tanórákat úgy állítottuk össze, hogy rengeteg lehetőséged legyen a beszédre, csak egy laptopra, webkamerára, mikrofonra és stabil internetkapcsolatra lesz szükséged ahhoz, hogy becsatlakozz. A csoporttársaiddal vagy egyedül csak a tanároddal fix napokon, fix időpontokban találkozhattok az online órákon, így egyenletesen és folyamatosan fejlődhetsz az angoltanulásban!

Sosem késő valami újat tanulni! Miért ne fejlesztenéd az angoltudásodat is? Méghozzá egy olyan módszerrel, ami garantálja a sikert, mi ugyanis nem hiszünk az angoltanulással kapcsolatos sztereotípiákban. Mert olyan nincs, hogy valakinek nincsen nyelvérzéke! Lehet, hogy téged is már csak az ingyenes online angol szintfelmérőnk kitöltése választ el attól, hogy elindulj az úton a magabiztos angol beszéd felé.

Gerenda Ingrid
szövegíró

Share This