Folytatjuk tanárainkkal az interjúsorozat. Ma Scheuring Erika, a Speak! Nyelviskola tanára árulja el: Hogyan tanult meg angolul? Hogyan használja a mindennapokban az angolt? Mért lett angol tanár?  Hogyan éli meg az online angolt? Hogyan látja a közoktatás helyzetét? és még sok minden mást.

Hogyan tanultál meg angolul?

Gimnáziumban kezdtem el angolt tanulni és 11.-12. osztályban angol fakultációra jártam.

Hogyan használod az angolt a mindennapjaidban?

A tanítás közben használom leginkább az angolt. Ha marad egy kevés időm nagyon szívesen fordítok szakfolyóiratokat és nézek és hallgatok előadásokat az interneten.

Merre jártál már a világban, ahol hasznát vetted az angolnak?

Európában jártam eddig, de minden országban könnyen tudtam eligazodni, mert mindenhol az angolt használtam.

Milyen az angol kiejtésed? Kitől vagy hol sajátítottad el?

A kiejtésemet a gimnáziumban sajátítottam el. Két nagyon jó angol tanárom volt. Mindketten a British angol használták és nekem ez tetszik jobban.

Miért lettél angol tanár?

Beleszerettem az idegen nyelvekbe és nagyon nagy örömet okoz egy másik idegen nyelv használata. Szeretek más embereket sikeressé tenni és az angol tanítással mindkét álmomat megélhetem.

Milyen élményeid vannak a közoktatásról? Mi az, amit szeretsz/ szerettél benne és mi az, amit nem? Mitől könnyebb vagy nehezebb egy tanár dolga a közoktatásban?

A közoktatásról pár mondatban nem tudok beszámolni. Röviden annyit, hogy nincsenek meg az anyagi források ahhoz, hogy ideális körülmények mellett lehessen sikeresen tanítani.

Hogyan lettél a Speak! tanára és mikor?

Egyik kolléganőm járt ide a Speakbe angol nyelvtanfolyamra és ő kért meg egy alkalommal hogy segítsek neki a házi feladat megírásában. Belenéztem a jegyzeteibe és nagyon-nagyon megtetszett a módszer. Ő ajánlotta, hogy jelentkezzek ide. 2015 óta tanítok a Speakben.

Milyen az életed, a munkád a Speakben a belépésedtől?

Nagyon élvezem a munkám a Speakben. Profi módon összeállított tananyag, szuper vezető és jó képzések teszik lehetővé, hogy versenyképes tanárok legyünk.

Hogyan élted meg az elmúlt közel egy évet? Mi volt ebben a legrosszabb és a legjobb? Mi hiányzik és miből van túl sok? Mit jelent Neked az online oktatás? Mit szeretsz az online oktatásban és mit nem?

Nagyon élvezem az online angol oktatást. Otthonról nekem sokkal kényelmesebb és szabadabb dolgoznom. A gyakorlatoknál a gyorsabb ellenőrzés hiányzik picit.

Az online angol oktatás miatt gyorsabban tudok anyagokat küldeni és megosztani a tanítványaimmal, hiszen egész nap a gép mellett vagyok szinte. 

Nem vesz el az utazás a munkámból semmi időt.

Számodra mi a legnagyobb különbség az online és a személyes kontakttal járó órák közt?

Legnagyobb különbség a személyes jelenlét és légkör hiánya az online és személyes oktatás között.

Csoportos órák vagy magánórák? Melyiket miért szereted vagy nem szereted? Melyiket kinek ajánlod? Melyik áll hozzád közelebb és miért? 

A magánórákat jobban szeretem, mert csak a tanulóra fókuszálok, ugyanabban a tempóban haladunk és a felmerülő problémákra azonnal tudok reagálni. Nem kell sem haladásban, sem időben alkalmazkodni mások szintjéhez, kedvéhez, ritmusához stb.

A csoportos órákat is nagyon szeretem a jó hangulat miatt.

Mesélj pár olyan „szpíkes” sikersztorit, amire igazán büszke vagy?

Offline sikersztorik leginkább azok a diákjaim, akiknek sikerült a nyelvvizsgája a Speakben elvégzett angol nyelvtanfolyamok segítségével. Sokan vannak. Online angolos siker például L. Laci állásinterjúi nagyon jól sikerültek az állásinterjú szeminárium és a nyelvtanfolyamon tanultak miatt. Emiatt nagyon előnyös állásokat tudott megpályázni.

Szerinted miért jó a Speak!-ben diáknak lenni?

Egyéni figyelem, személyes törődés mindenki felé

Plusz szolgáltatások (extra házik, hanganyagok ajánlása, a tananyagok pótlása a tanárral stb)

Ez a módszer a megfelelő gyakorlás mellett lebontja a gátat és félelmet a beszédtől, eléri, hogy meg merj szólalni.

Mi motivál Téged napról napra?

Mindenki nagyon sok területről jön és ott akar helytállni. Ez számomra is kihívás, hogy egyre több területen tudjak segítséget adni. Ezzel én is tanulok és tapasztaltabb leszek.

Ha szeretnél bátrabban és/vagy választékosabban beszélni angolul, akkor első lépésként töltsd ki ingyenes online angol szintfelmérőnket.Kijavítjuk, utána felhívunk, kiértékeljük közösen és segítünk elindulni a tanulásban egy jófej Speakes angol tanárral.

Share This