Kép forrása: freepic.diller – www.freepik.com

Volt már, hogy vágyakozva hallgattad egy ismerősödet ahogy angolul beszél, és picit irigykedtél, amiért neked nem megy ilyen folyékonyan? Akkor ezt a cikket érdemes végigolvasnod!

Fájdalmas tud lenni, ha az ember már sokszor nekifutott a nyelvtanulásnak, de mégis ott tart, hogy meg sem mer szólalni angolul. Különösen akkor fájdalmas ez, ha már rengeteg évet és rengeteg pénzt szántunk rá a tanulásba, de mégsem jutottunk el az általunk áhított szintre.

Nem csoda, ha ezek után előbújik belőlünk a „sárga szörnyeteg” és elkezdjük irigyelni azokat, akik már bátran és szépen beszélnek angolul.

Pedig az irigykedéssel nem sokra mész. És különben is:

Magadra kellene irigykedned

Gondolj bele, hogy Te mennyivel előrébb tarthatnál már, ha jól menne az angol! Talán jobb munkád lenne és boldogabban járnál be az irodába. Valószínűleg jobban keresnél és kevesebbet kéne aggódnod az anyagiakon. És biztos, hogy könnyebben boldogulnál külföldön, legyen szó rövid utazásról, vagy akár kiköltözésről. Arról nem is beszélve, hogy megnyílna előtted egy új világ, ahol mindent értesz és könnyedén tájékozódsz bármilyen témában, ami csak érdekel.

Szerintem csak erre a jövőbeli énedre érdemes irigykedned, aki már folyékonyan beszéli az angolt. Abból ugyanis semmi jó nem fog származni, ha másokhoz hasonlítgatod magad és a tudásodat.

De ha magadra „irigykedsz” – ha elképzeled mennyit javítana életszínvonaladon az angol – azzal előrébb juthatsz. Hiszen ez megadhatja a motivációt ahhoz, hogy ne add fel a tanulást, vagy hogy újra belevágj.

Ha a jó módszerrel tanulsz mások fognak irigykedni rád

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy csak egy jó módszer kell ahhoz, hogy a nyelvtanulás könnyen menjen és még élvezd is? Hogy olyan gyorsan haladhass előre, hogy mások irigykedjenek a fejlődésed miatt?

Tényleg ekkora ereje van annak, hogyha a megfelelő módon tanulsz!

Felejtsd el azt az elméletre és tankönyvre alapuló hagyományos módszert, ami eddig csak szenvedést okozott neked! Helyette inkább próbáld ki milyen élmény lehet a tanulás, hogyha beszédközpontúan és jó társaságban tanulod – úgy ahogy egy kisgyerek sajátítja el az anyanyelvét.

A 100% beszéd, 0% könyv módszer pontosan ezt nyújtja. Próbáld ki, hogy megtanulj magabiztosan beszélni angolul és többé ne kelljen senkire irigykedned:

Jelentkezem

Share This