Kedves Jövőbeli Kollégám!

Dunay Péter vagyok, a Speak! Nyelviskola alapítója és szakmai vezetője. Azért írok most Neked, mert szeretném, ha kollégák lennénk.

Több mint 20 éve foglalkozom angoltanítással, és közel 3 éve vezetem a szakmai munkát a Speak!-ben. Ezalatt az idő alatt ráébredtem, hogy a munkám legnehezebb része, hogy megtaláljam azokat az embereket, akik hozzám hasonlóan az egész életüket arra tették fel, hogy segítsenek a diákoknak megoldani életük egyik legnagyobb problémáját.

Tudom, hogy nem könnyű ma angoltanárnak lenni. Gyakorló tanárként a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy milyen frusztráló, ha 100%-os teljesítményt várnak a diákok, és a szülők, de nincs mögöttem semmilyen támogató szakmai háttér. Én is rengeteg időt töltöttem leckejavítással, órai felkészüléssel, miközben a tanítás legalapvetőbb feltételei sem voltak adottak.  És akkor is mosolyogva léptem be a tanterembe, ha hónap közepén még mindig nem utalták a fizetésemet.

Szóval tudom, hogy nem könnyű ma angoltanárnak lenni.

De azt is tudom, hogy nem véletlenül olvasod ezt a levelet. Elhivatott vagy. Segíteni szeretnél. Minden nehézség ellenére most is szívvel-lélekkel tanítasz. Óráról órára, becsületesen készülsz, és minden tőled telhetőt megteszel a diákjaidért.

3 évvel ezelőtt azért döntöttem úgy, hogy Hrncsár Józsival közösen belevágok a Speak! megalapításába, mert nem akartam tovább tétlenül nézni, ahogy a magyar nyelvoktatási rendszer ellehetetleníti a szakmai fejlődést, és tönkreteszi a hozzád hasonló embereket.

Nem csak a diákok miatt hoztuk létre a Speak!-et. Miattad is.

Hogy megteremtsük a 21. századi angoltanítás oázisát, és összehozzunk egy olyan csapatot, amelyik képes megtanítani Magyarországot angolul beszélni.

Biztos sok „kihagyhatatlan” állásajánlatot láttál már, amiben fűt, fát, vadvirágot ígértek Neked.  Én nem akarok felelőtlenül ígérgetni.

Egy valamire viszont biztosan számíthatsz, ha úgy döntesz, hogy esélyt adsz nekünk, és megtisztelsz minket azzal, hogy elküldöd az önéletrajzodat. Ha nálunk fogsz dolgozni, akkor minden támogatást, szakmai és személyes segítséget meg fogsz kapni ahhoz, hogy sok száz diákot meg tudj tanítani angolul beszélni.

Hiszek abban, amit csinálunk. A tűzbe mennék a csapatomért.

Tudom, hogy a helyes úton járunk, és azt is, hogy az egyik asztal a tanáriban rád vár.

Ha úgy érzed, hogy Te is részese akarsz lenni ennek a kalandnak, akkor küldd el az önéletrajzodat a tanarok@speaknyelviskola.hu címre. (Ha pedig téged nem, de az egyik barátodat, családtagodat, vagy ismerősödet érdekelhet az állás, akkor kérlek küldd el neki ezt a levelet. Én is hálás leszek érte, és ő is meg fogja köszönni.)

Bízom benne, hogy hamarosan személyesen is megismerhetlek, és nem is olyan sokára kollégaként üdvözölhetjük egymást.

Baráti üdvözlettel:

Dunay Péter
alapító, szakmai vezető
Speak! Nyelviskola

angol-nyelviskola-peter

Share This