A járvány mindenkit érzékenyen érint, így minket is a Speak! angol nyelviskolában. Tanfolyamainkat ugyan fel kellett függesztenünk, de így is látjuk a fényt az alagút végén. Ezzel az írással pedig szeretnénk beléd is önteni egy kis erőt:

„Helló. A nevem Timi és tanár vagyok a Speak!-ben. Nem biztos, hogy ismersz, bár elég sokszor szerepelek a suli Instagram képein. 🙂

Nem terveztem blogot írni, de most úgy érzem, hogy kell. Mert ez egy olyan időszak, amikor az emberek hajlamosak búskomoran látni a világot. És ilyenkor, ha látunk egy kis fényt az alagút végén, vagy ha történik valami velünk, ami mosolyt csal az arcunkra, vagy esetleg egy könnycseppet a szemünkbe, akkor meg kell osztanunk.

Ma történt egy ilyen. Igen, bezárt az iskola. És most nem megyünk be minden nap, nem találkozunk a diákjainkkal. Ez a második ilyen napom és már most teljesen kivagyok. Én imádom a munkámat és imádok tanítani. Szeretem azokat az embereket, akikkel heteket/hónapokat töltök el a teremben. Meg vagyok győzödve arról, hogy nekem vannak a világon a legszuperebb diákjaim. És szerintem ezzel a többi tanár is így van a Speak!-ben.

Szóval rossz azzal szembesülni, hogy egyelőre egy akadály gördült az imádott diákjaim és az angollal kapcsolatos céljaik közé. Dolgozunk a megoldáson. Igyekszünk hamar előállni vele. Viszont nem ez a történetem lényege. A suli vezetői ismételten kértek minket, hogy legyünk türelmesek és kedvesek másokhoz. És ez a mai történés erre egy példa.

Az elmúlt két napban az irodában segítettem be telefonálni. Ma volt egy olyan feladatom, hogy mérjem fel a diákjaim körében, hogy mennyire nyitottak az online angolóra felé. És az egyik ilyen telefonhívásom során azt mondta a diákom, hogy bár ő a rengeteg munkája miatt nem tudná igénybe venni, szeretne befizetni egy angolórát egy olyan diáknak, aki részt venne, de nem tudja megengedni magának.

És szóhoz sem jutottam, reagálni sem bírtam, ugyanis elcsuklott a hangom és könnyeznem kellett. Igen, legyünk kedvesek egymáshoz. Ez nem egy anyagi felhívás. Ez egy jótanács borús időkben. Ez lehet egy telefonhívás. Egy chat üzenet. Egy bevásárlás. Egy kedves fénykép. És igen, akár egy ajándék magánóra. The End.

Share This