Kép forrása: Designed by yanalya / Freepik

„Én tényleg sokszor megpróbáltam már, de egyszerűen nem megy az angoltanulás. Lehetséges, hogy nekem egyszerűen nem megy az angol, valahogy hülye vagyok hozzá?” – Ha a te fejedben is megfordult már ez, akkor ez az írás neked szól.

Érzed, hogy meg kellene tanulnod angolul, hiszen új és jobb lehetőségek tárházát nyitná meg előtted. Jobb munka, több fizetés, nagyobb biztonság a világ bármely táján… Arról már nem is beszélve, hogy akármi is a hobbid, angolul biztosan még jobban elmerülhetsz benne. Hiszen angoltudással sokkal több cikket, könyvet, filmet, zenét és embert ismerhetsz meg.

Mit tehetsz, ha erre vágysz, de egyszerűen nem megy az angol?

Most őszinte leszek. Én még nem találkoztam olyannal, akit nem lehetett volna megtanítani angolul. És olyannal sem, akinek ne lett volna elég nyelvérzéke. Viszont RENGETEG olyan emberrel találkoztam, akit rosszul tanítottak angolra, így elhitte, hogy ez neki nem megy.

Azt is ki merem mondani, hogy a magyar nyelvtanulók amiatt szenvednek, mert egyszerűen rossz módszerrel tanítják őket.

Így aztán hiába az akár évekig tartó tanulás és szenvedés… A többszöri újrakezdés…. A sok kidobott pénz és elpazarolt óra… Mert amikor éles helyzetbe kerülnek egyszerűen lefagynak. Nem mernek megszólalni angolul.

A magabiztos angoltudáshoz vezető út a helyes módszerrel kezdődik

Az a célod, hogy meg tudj és meg is merj szólalni angolul? Akkor a helyes módszer kiválasztásával kell kezdened, ha a kudarcok helyett végre eredményeket szeretnél elérni.

Azt javaslom, hogy 4 dologra figyelj oda amikor módszert választasz

1) A módszer legyen modern és beszédközpontú:
Menekülj, ha a kétezres évek elejéről megmaradt tankönyvekkel akarnak tanítani. Ezek nem csak elavultak, de a kommunikációs képességed fejlesztésében sem fognak segíteni, hiszen beszélni csak beszédgyakorlás által lehet megtanulni.

2) Figyelj oda a csapatra:
Az egyik legnagyobb motivációt az fogja adni, hogyha jó társaságban tanulhatsz, ahol a többiek felemelnek és biztatnak. Arról nem is beszélve, hogy a beszédet csak úgy tudod gyakorolni, ha a csoportos tanulást választod. Ezt tartsd szem előtt. 😉

3) Legyen lehetőséged kipróbálni mielőtt belevágsz:
Ne bízz meg vakon semmilyen csodamódszerben. Mindig olyan helyet válassz a tanulásra, ahol lehetőséged van személyesen kipróbálni az adott módszert egy bemutatóórán.

4) Figyelj mások véleményére:
Nézd meg, hogy az adott módszerről, vagy nyelviskoláról milyen véleményeket írnak a Google-ön. Egy igazán jó nyelviskola arra is odafigyel, hogy folyamatosan visszajelzést kérjen tanulóitól és publikálja ezeket.

Ha még mindig nem győztelek meg

Továbbra sem hiszed el, hogy bárki képes megtanulni angolul? Akkor hadd mutassak neked pár visszajelzést a Speak! Nyelviskola diákjaitól. Mert egy modern, beszédközpontú módszerrel igenis elérhetőek ezek az eredmények:

„Már a második tanfolyamot járom itt és eddig csak jó tapasztalataim vannak. Azért szerettem volna anno ide járni, mert teljesen más módszert kerestem angol tanulásra mint amit a legtöbb iskola nyújt, az ugyanis nem volt túl hasznos számomra. Ez eddig teljesen megvalósult és örömmel járok az órákra még a legrosszabb napjaimon is. Sokat tanultam és a megszerzett tudást már hasznosítani is tudtam a munkahelyemen. Mindenképp ajánlom azoknak akiknek már elege van a szokásos tanulási módszerekből és vágynak egy teljesen más módszerre.” (M. Rita)

„Eddig sok módszert kipróbáltam az angol tanulásra. Itt a Speakban ez valóban jól müködik! A sok gyakorlás automatikusan fejleszti a beszédkézséget! Módszertant nagy mértékben segíti a kompetens tanári csapat!” (N. Viktor)

„Rengeteget fejlődtem az utóbbi 2 hónapban. Jártam már egy pár suliba, valamint magántanárhoz is, de messze ez eddig a leghatékonyabb oktatási forma, amivel eddig valaha találkoztam! Giga lájk! :)” (S.Gergő)

„Szuper módszer! Szuper tanárok! Az évek óta tartó küzdelmes ‘angoltanulás’ után úgy érzem végre megtaláltam a fejlődéshez és a magabiztos beszédhez vezető utamat!” (N. Bianka)

„Szerencsésnek érzem magam, amiért ide járhatok. Az eddigi iskolai idegeskedés és minimális eredmény helyett, itt végre ténylegesen fejlődik az angolom és még a társaság is nagyszerű.” (V. Klaudia)

„Most kezdtem itt a Speakben. Egyelőre szuper minden!  2hónap alatt többet tanultam , mint máshol 1év alatt.” (F. Viktória)

Szeretnéd kipróbálni, hogy te milyen angoltanulási sikereket tudsz elérni egy jó módszerrel? Akkor ismerd meg a Speak! Nyelviskolát és a 100% beszéd, 0% könyv módszert egy ingyenes szintfelmérésen:

Jelentkezem

Share This