Harmadszor rendeztünk jótékonysági tankönyvgyűjtést, és idén is sok felemelő dolog történt. Így úgy döntöttünk összegyűjtjük nektek a számunkra legkedvesebb sztorikat a gyűjtésről.

A számokat már összefoglaltuk nektek a III. Nagy Tankönyvgyűjtési Jótékonysági Akcióról készült beszámolóban, ezt ide kattintva elolvashattok.

A legbüszkébbek természetesen arra vagyunk, hogy sikerült 1138 db nyelvkönyvet összegyűjtenünk a rászoruló gyerekeknek. Így egy több mint kétmillió forint értékű adománycsomagot tudtunk átadni a Baptista Szeretetszolgálatnak.

De tényleg hagyjuk a számokat, és most jöjjenek azok a történetek, amik igazán megdobogtatták a szívünket:

A nehéz sorsú gyerekeknek már egy csomag rajzlap is kincset ér:

A lélegzetünk is elállt, amikor a 2019. szeptember 16-i adomány átadáson a Baptista Szeretetszolgálat képviselője elmesélte, hogy milyen nehéz sorsú gyermekekhez kerül az összegyűjtött adomány.

Ő nemrég tanúja volt, annak ahogy egy kislány felsikít örömében, amiért kapott egy csomag rajzlapot a Szeretetszolgálattól.

Ennyire boldog volt, hogy végre lesz mire rajzolnia, hiszen egyébként erre sem lenne lehetősége. Ebből is jól látszik, hogy ezeknek a gyerekeknek tényleg luxus a tankönyv is.

Az idegenek is összefogtak:

Büszkék vagyunk arra, hogy több mint 400 db könyvet hoztak be a Speak! Nyelviskolában tanuló diákok. Ebből jól látszik, hogy a legtöbben boldogan jótékonykodnak.

De talán még ennél is meghatóbb, hogy kb 700 db könyvet hoztak be olyanok, akik nem tanulnak nálunk. Sőt, sokan a jótékonysági akció előtt nem is hallottak rólunk. Mégis úgy döntöttek, hogy adományoznak.

Az utolsó pillanatban pörögtek fel az események:

Amikor közeledett a gyűjtés befejezése, akkor folyamatosan érkeztek a könyvek, még akkor is amikor zárva voltunk. Az augusztus 20-i hosszú hétvége alatt például több szatyornyi adományt hagytatok nekünk az épület portáján. Senkit nem zavart, hogy így nem tudják átvenni az adományért felajánlott ajándékunkat, egyszerűen csak hozták és hozták.

Végül a kedvenc sztorink, ami mindenkit meglepett: amikor már épp zártuk volna le az adománygyűjtést kaptunk egy csomagot. Egy nagy doboz volt tele könyvekkel, amit futárral adtak fel nekünk, hogy még biztosan ideérjen. A súlya alapján ez nem lehetett olcsó mulatság, de a feladó ennyire segíteni szeretett volna.

Megható volt látni az összefogást, nagyon köszönjük, hogy velünk jótékonykodtatok!

Share This