Kép forrása: master1305 – www.freepik.com

Tényleg azon múlna, hogy milyen könnyen tanul meg valaki angolul, hogy mekkora szerencséje van? Vagy a mázlinak semmi köze a dologhoz?

  • „A tesómnak óriási szerencséje volt, kifogott egy szuper magántanárt és másfél év alatt megtanult angolul.”
  • „Barátnőmnek mázlija volt, mert a férjével ki tudtak költözni pár évre Amerikába – azóta pedig folyékonyan beszél angolul.”
  • „Szerencsés a kollégám, hogy meg tudott tanulni angolul, de nekem sajnos semmi nyelvérzékem, így nem megy ilyen könnyen.”

Amikor ilyen mondatokat hallok mindig felmerül benne, hogy tényleg ekkora szerepe lenne a szerencsének az angoltanulásban és az angoltudásban? Hosszas gondolkodás után végül arra jutottam, hogy nem. Hadd magyarázzam el!

A szerencsénél azért több kellett

Nézzük csak a három fenti példát, amit első ránézésre könnyű a mázlira fogni, de ha jobban a dolgok mögé nézünk, akkor észrevesszük, hogy két másik tényező fontosabb szerepet játszott a sikerben:

  • Ha a tesód jó tanárt talál és megfelelő módszert, akkor tényleg sokkal gyorsabban és könnyebben megy mehetett neki a nyelvtanulás. De ettől még ugyanúgy bele kell tennie az időt és az erőfeszítéseket. Sőt, valószínűleg már abba is komoly energiát fektetett, hogy megtalálja azt a tanárt, akivel hatékonyan tud együtt dolgozni. Szóval a sikert inkább annak köszönheti, hogy megdolgozott érte.
  • A barátnődnek nem mázli kellett a külföldre költözéshez, hanem sok kemény döntés és egy drasztikus, bátor váltás. Sok mindent feláldozott és bevállalta, hogy elmegy egy olyan országba, ahol nem beszéli a nyelvet. Majd „kényszerítette” magát a kommunikációra, így gyorsan megtanulta a nyelvet. De valójában annak köszönheti a sikert, hogy meg merte lépni ezeket a kihívásokat és a sokat kommunikált angolul.
  • Lehet, hogy a kollégádnak tényleg könnyebben megy a nyelvtanulás, de nem a varázslatos nyelvérzéknek köszönheti, hogy megtanulta a nyelvet. Hanem annak, hogy időt áldozott a gyakorlásra.

A közös tényező tehát nem a szerencse, hanem az, hogy komoly energiát fektetettek a dologba és rengeteget gyakoroltak.

Mázlista vagy, mert Te is meg tudsz tanulni angolul

Szóval semmi szerencsére nincs szükséged. Már most is mázlista vagy, mert igenis képes vagy megtanulni angolul. Csak bele kell fektetned kellő időt és energiát, valamint rengeteget kell gyakorolnod egy jó módszerrel.

A Speak! Nyelviskola célja, hogy bebizonyítsa neked, hogy képes vagy megtanulni angolul. 100% beszéd, 0% könyv módszerünkkel rengeteget fogsz gyakorolni és úgy sajátítod el az angolt, ahogy egy kisgyermek megtanulja az anyanyelvét. Próbáld ki milyen más élmény így a tanulás:

Jelentkezem
Share This