Nézzük meg, hogy miből tudsz erőt meríteni, ha 2020-ban szeretnél (újra) belevágni a tanulásba.

Ha ezt az írást olvasod, akkor biztosan szeretnél megtanulni angolul. Mégis lehet, hogy csak halogatod, hiszen ezernyi más dolgod is van. Így az angolra már semmi energiád nem marad. Én azt szeretném, ha nem adnád fel a nyelvtanulást a nehézségek ellenére. Ezért összegyűjtöttem, hogy mik adhatnak neked erőt ahhoz, hogy belevágj:

Lásd, hogy pontosan hova szeretnél eljutni

Volt már veled, hogy egy nyaraláson elindultál csak úgy nézelődni a városban, és hosszú órákig bolyongtál? Na most akkor hasonlítsd össze ezt azzal, amikor reggel a munkahelyedre sietsz.

Nem is kérdés, hogyha konkrét célja van az embernek, akkor gyorsabb úton tudja elérni.

Ezért nagyon fontos, hogy az angoltanulást is azzal kezdd, hogy pontosan meghatározod mit szeretnél elérni. Ugyanis nem mindegy, hogy egy nyelvvizsga a célod, vagy az, hogy folyékonyan elbeszélgess a külföldi kollégáiddal.

Hidd el, nem véletlen, hogy mielőtt elkezdenél nálunk egy tanfolyamot alaposan kifaggatunk arról, hogy hova szeretnél eljutni. Motiváló, ha látod pontosan mi a cél, és mennyi idő alatt, illetve hogyan érheted el.

Teremts támogató környezetet

Neked is volt olyan tanárod, aki mindig csak panaszkodott és a diákjait szidta? Valahogy soha semmi és senki nem volt elég jó neki, így aztán lehet te is elkezdted hülyének érezni magad az óráin.

Ha van ilyen „élményed”, akkor biztos nem kell elmagyaráznom, hogy mennyire fontos, hogy egy támogató tanár álljon mögötted. Aki tényleg motivál, lelkesít, és hisz benned.

De önmagában egy jó tanár is kevés. Igazi erőt az fog adni, ha a teljes környezeted támogat:

  • ha a barátaid lelkesen biztatnak
  • ha a kollégák is érdeklődve kérdezik hogyan megy az angol
  • ha a családod mindenben támogat (akár még egy angoltanfolyammal is megajándékoznak 😉
  • és ha olyan helyen tanulsz angolul, ahol MINDENKI melletted áll. Nem csak a tanárok, de az összes munkatárs, és még a csoporttársaid is.
    Ezért a legfontosabb tanácsom az lenne, hogy kezdj el kialakítani magad körül egy támogató közeget, hogy erőt adjon ahhoz, hogy belevágj a tanulásba!

Meséld el a hozzád közelállóknak, hogy mik a céljaid és hidd el, hogy rengetegen támogatni és noszogatni fognak. Ezek után pedig találj egy olyan helyet a tanulásra, ahol a tananyag mellett motivációt és sok mosolyt is kapsz. Így sokkal könnyebb lesz belevágni a tanulásba és nem feladni félúton.

Ha igazán elhatároztad magad, akkor töltsd ki ingyenes szintfelmérőnket:

Jelentkezem

Share This