Kép forrása: pressfoto – www.freepik.com

Nézzünk rá egy kicsit arra, hogy miket és milyen sorrendben kell „felépítened”, ha az angoltudásodat szeretnéd felhúzni.

Több mint 6 éve foglalkozunk angoltanítással, ez idő alatt többezer ember fordult meg nálunk. Azt vettük észre, hogy egy nagy részüknek azért megy nehezen a tanulás, mert nem jó sorrendbe építi a tudását. (Vagy épp nem elég stabil alapokon kezd neki az építésnek.)

Ha te is megszenvedsz a nyelvtanulással, akkor ezt az írást megéri végigolvasnod.

Biztos alapok nélkül összeomlik a ház

Egy építkezést is az alapozással kezdődik. Elsőként lefektetnek egy olyan stabil szerkezetet, amire utána fel lehet húzni a ház látványosabb részét. Az angolozásnál mégis bevett szokás rossz alapokra építeni.

A legnagyobb hiba amit elkövethetsz, hogy azt nézed miket tanultál, és nem azt, hogy mi az amit magabiztosan tudsz használni. Lehet, hogy például már tanították neked az egyszerű jelent, de ha éles helyzetben egy mondatot sem tudsz vele összerakni, akkor valójában nem megy. Tehát ebben az esetben nincs meg a biztos alapod, amire tovább építkezhetnél.

Szóval mielőtt újra belevágsz az angolba azzal kell kezdened, hogy pontosan megnézed hol tartasz most. Rá kell nézned, hogy tényleg megvannak-e az alapok, vagy szükséges újra lefektetned, esetleg megerősítened őket.

Hidd el nincs abban semmi ciki, ha valamit már tanultál, de nem megy. Ilyenkor egyszerűen újra át kell menned rajta, vagy jobban begyakorolnod. Máskülönben csak önmagadat szivatod meg, hiszen ha instabil alapokra építkezel, akkor „dülöngélő” tudást kapsz.

Az első blokk a szintfelmérés

Angoltudásod felépítésének első blokkja tehát a pontos szintfelmérés kell, hogy legyen. Ennek a lerakásával kell kezdened, hogy tudd mi a következő lépés. Hiszen ha rossz tudásszinten folytatod, akkor biztosan nehézségeid lesznek.

Nagyon fontos az is, hogy a szintfelmérés a tényleges tudásodat mutassa meg. Szóval a helyes választ bekarikázós tesztek kizárva, hiszen azok sokszor annyit mutatnak csak, hogy ügyesen tippeltél-e.

Olyan felmérésre van szükséged, ami a mondatalkotási képességeidet nézi meg. Ezért megalkottunk egy online szintfelmérést, hogy segítsünk ebben. Kézzel fogjuk kiértékelni, majd felhívunk az eredményekkel és személyre szabott tanácsokkal segítünk tudásod további építésében.

Töltsd ki az ingyenes online szintfelmérőt ide kattintva!

Share This