Kép forrása: senivpetro – www.freepik.com

Egyre többen vannak, akik szeretnének külföldre költözni egy jobb életszínvonal reményében. De milyen szintű nyelvtudást kellene becsomagolnunk, hogy jól elbodoguljunk és biztonságban legyünk?

„Máshol sincs kolbászból a kerítés” szokták mondani – de ettől még remek lehetőség lehet pár külföldön eltöltött év, vagy akár a kinti letelepedés is. Arról nem is beszélve, hogy milyen szuper előnyökkel járhat, hogyha egy másik országban járunk egyetemre, vagy részt veszünk az Erasmus programban.

Persze a költözés komoly lépés, amibe senki nem akar felelőtlenül beleugrani. Így érdemes alaposan felkészülnünk, akár nyelvtudással is. Ezért sokakban felmerül a kérdés, hogy mégis milyen szintű angoltudás kell ahhoz, hogy a világ bármely táján elboldoguljunk?

Ahhoz, hogy erre válaszolni tudjunk először egy másik kérdésre kell válaszolnunk.

Élni, vagy túlélni szeretnénk?

Ha annyi a célod, hogy kijuss külföldre, keress egy kis pénzt és túlélj, akkor minimális angoltudással is el fogsz boldogulni. Persze ebben az esetben is szükséged lehet segítségre a lakhatásod és papírjaid elintézéséhez. De a mindennapok során meglepően kis tudással is megleszel majd. Persze ehhez olyan állást kell találnod, aminél nem kell kommunikálnod, ez pedig erősen lekorlátozza a lehetőségeid. Maradnak a betanított, vagy fizikai munkák. De ezekkel is lehet jól keresni, és sokat szeretik is. És valljuk be ahhoz, hogy az ember elmenjen a boltba, befizesse a csekkeket és kipihenje magát a hétvégén nem sok angoltudás kell.

Én mégis azt mondanám, hogy jó angol beszédtudás nélkül csak éldegélni lehet, de úgy igazán élni nem.

Hiszen az életet az emberi kapcsolatok teszik igazán színessé és széppé – ezek felépítéshez pedig tudnod kell angolul kommunikálni. Valamint jó eséllyel magas szintű nyelvtudás fog kelleni ahhoz is, hogy kifogj egy igazi álommelót. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel egyszerűbb lesz az életed, ha pontosan érted mi folyik körülötted és bárkivel el tudsz beszélgetni.

De még az apró dolgokhoz is jól jön az angol:

  • elmenni moziba és megnézni egy jó filmet
  • ebédszünetben poénkodni a kollégákkal
  • beszélgetni pár percet a kedves szomszéd nénivel reggel
  • nem pánikba esni, amikor hirtelen ügyeket kell intézni (például hívni egy szerelőt, vagy reklamálni egy magas számla miatt)

Ha ezeket könnyedén meg tudod tenni, akkor sokkal gondtalanabb és ezáltal boldogabb életed lehet. Igazán megélheted a mindennapokat és otthon érezheted magad külföldön.

A beszéd legyen a cél

Szóval ha tőlünk megkérdezed, hogy milyen szintű angoltudás kell a külföldre költözéshez, akkor mi azt válaszolnánk, hogy tanulj meg magabiztosan BESZÉLNI angolul és ennyi. Ne tudásszintekben gondolkodj, ezt a célt érd el.

Mi a 100% beszéd, 0% könyv módszerrel tudunk segíteni ebben. Próbáld ki (akár online):

Jelentkezem
Share This