Kép forrása: Velvet

Neked mi jut eszedbe, ha az Schwarzenegger nevet hallod? A legtöbb embernek valószínűleg a Terminátor ugrik be róla, nem pedig a tanulás. Pedig szerintem Arnold az angoltanulók mintaképe is lehetne.

Hogy miért?

Azért, mert elképesztően sok mindent elleshetsz tőle, ha sikerre vágysz. Ezért most összegyűjtöttem neked 3 leckét, amit érdemes eltanulnod tőle. Vigyázat, motiváló lesz! Ha végigolvasod azt érezheted majd, hogy olyan erőt kaptál mint a Terminátor. 😀

Íme a 3 lecke:

1) Ha angolul tanulsz azzal az álmaidért dolgozol

Mit gondolsz hol tartana most Arnold, ha soha nem tanul meg angolul? A válasz az, hogy valószínűleg sehol. Na jó, talán szülőföldjén, Ausztriában híres lenne. Úgy sejtem, hogy a brutális izmai is meglennének.

De az teljesen biztos, hogy angoltudás nélkül nem ismerné a nevét és arcát az egész világ. Nem lenne hollywoodi filmsztár. Nem lenne tömegek példaképe és egy teljes generáció kedvence. Tehát soha nem juthatott volna el idáig, és valószínűleg nem álmai életét élné.

Mert bizony a céljai megvalósításához kellett az angol. A sikerhez szüksége volt arra, hogy megtanulja és beszélje a nyelvet. És ha neked is nagy terveid vannak, akkor szinte biztos, hogy szükséged lesz nyelvtudásra is.

Ezt tartsd szem előtt, amikor úgy érzed, hogy csökken a motivációd és nehezen megy a tanulás!

2) Az akcentus NEM ciki!

Tudod, hogy mi az egyik oka, hogy Arnold Amerika kedvence lett? Az akcentusa! Karrierje elején erős németes kiejtéssel beszélte az angolt, ettől pedig igazán különleges, és jól megjegyezhető lett.

Ugyan Magyarországon a szinkron miatt kevesen ismerik akcentusát, de az angolok és amerikaiak egyenesen ikonikusnak tartják, ahogy beszél. Ugye ezek után mondanom sem kell, hogy nincs azzal semmi baj, hogyha te sem tökéletes brit kiejtéssel beszéled az angolt? A lényeg az, hogy tudj és merj beszélni!

Az akcentus egyébként is annak a jele, hogy ügyesen megtanultál egy teljesen új nyelvet  – szóval nem kell szégyellni. 😉

3) A tanulásra időt KELL szánni

Mindig lesznek kifogások, amikkel megindokolhatod, hogy miért nincs időd a tanulásra. De a igazság az, hogy az embernek arra van ideje, amire időt tesz. Igenis be lehet préselni a legdurvább napirendbe is a rendszeres angolozást. És be is kell préselni!

Ezt nem csak én gondolom így, hanem Schwarzenegger is:

„Természetesen az élet fontos része a szórakozás. De miközben te partizol és hülyéskedsz, aközben valaki más keményen dolgozik. Valaki tanul, és valaki győz. Ezt sose téveszd szem elől.”

Remélem megfogadod ezeket a leckéket és rákapcsolsz az angoltanulásra! Ha nem szeretnél egyedül nekiindulni, akkor szívesen segítünk a 100% beszéd, 0% könyv módszerrel:

Jelentkezem

Share This