Kép forrása: aleksandarlittlewolf – www.freepik.com

Az online tanítás és a különböző alkalmazások használata is nagyon modernnek tűnhet az iskolai angolórákhoz képest. De mégsem ezek tesznek hatékonyan újszerűvé egy angol tanfolyamot.

Ha visszagondolok az iskolai angolóráimra, akkor magam előtt látom a közel 60 éves tanárnőnket, aki lassan és unottan magyarázza az angol elméletét és a nyelvtant. Majd felad nekünk több oldalnyi feladatot a munkafüzetben, és csendben kávézgat ameddig mi azokon dolgozunk.

Bevallom már attól újra elálmosodtam, hogy ezt leírtam… Érthető, ha Te is így vagy vele és valami modernebb megoldást keresel, amivel tényleg könnyedén megy a nyelvtanulás. De fontos, hogy tisztázzunk egy tévhitet:

Nem a technológia miatt lesz modern egy angol tanfolyam

Színes-szagos videók, online órák, vagy épp mobilos alkalmazásban feladott házi – mind sokkal modernebbnek és érdekesebbnek hangzik, mint a fent felidézett óra. De valójában a felsoroltak mind kevésnek bizonyulnak, ha nincs az oktatás mögött egy modern módszer.

Hogy mit értek a modern módszer alatt?

Egy modern módszerrel a tanulás beszédközpontú és ezáltal élménydús. Hiszen nem tankönyvekkel babrálsz, hanem élő emberekkel gyakorlod a beszédet – a nyelvtant és az elméletet pedig ezáltal sajátítod el. Pont mint ahogy az anyanyelvedet tanultad gyermekként. 🙂

Ha egy ilyen módszerrel dolgozol, akkor az már gyakorlatilag mindegy, hogy az órák online zajlanak vagy sem, a tanulás mindenképp modern és hatékony lesz. Te pedig végre elfelejtheted az unalmas és eredménytelen iskolai órákat és valóban megtanulhatsz angolul beszélni.

Próbáld ki

Ha szeretnél belecsapni a modern angoltanulásba, akkor azt javaslom, hogy első körben töltsd ki az ingyenes online szintfelmérőnket.

Megsúgom neked, hogy ez a szintfelmérő sem attól modern, hogy online töltheted ki. Hanem attól, hogy nem elavult, a helyes választ bekarikázós kérdések vannak benne. Hanem olyan kérdések, amik a mondatalkotási képességeid mérik fel. Így a felmérő nem azt fogja megmutatni, hogy mennyire tippelted meg jól a helyes választ. Hanem azt, hogy pontosan milyen szinten van az angoltudásod és merre érdemes elindulnod, hogy fejleszthesd.

Kattints ide és töltsd ki a szintfelmérőt!

Share This