Kép forrása: wayhomestudio – www.freepik.com

Az angoltanuláshoz idő kell. De nem mindegy, hogy 1-2 év alatt, vagy évtizedek alatt jutsz el az áhított tudásszintre…

Nem fogunk a szemedbe hazudni és instant megoldásokat ígérni, amikkel hetek vagy hónapok alatt megtanulsz angolul. Mert ilyen megoldás nem létezik. A nyelvtanulásra időt, energiát (és általában pénzt is) kell fordítani. De ha magabiztosan beszélünk angolul az olyan előnyöket adhat, amikért megéri befektetni a tanulásba.

A jó hír, hogy van 3 dolog, amire ha odafigyelsz, akkor sok időt megspórolhatsz. Ha ezeket betartod, akkor nem kell 5-10 évet szenvedned ahhoz, hogy megtanuld a nyelvet:

1) Figyelj a módszerre

Ha nem érzed elég hatékonynak a fejlődésed tempóját, akkor valószínű a tanulási módszered a ludas. A hibás módszer okozza azt, hogy sok mai fiatal van, aki akár 12 éven keresztül tanult iskolás korában angolul, de mégsem megy nekik a beszéd, nem mernek megszólalni.

Egy jó módszer a gyakorlást, azaz a beszédet helyezi előtérbe, így látványosan fejlődik tőle a kommunikációs készséged – azaz egyre több dolgot tudsz majd elmondani angolul is.

Az elavult, hagyományos módszerek és az unalmas tankönyvek ideje lejárt. Magolás és nyelvtani magyarázatok hallgatása helyett keress valami olyan lehetőséget, amivel a beszédgyakorlás által fejleszted szókincsed, és érted meg a nyelv működését, nyelvtanát. És amivel már 1 hónap alatt is érzed a fejlődést.

2) Tanulj online

Ma már online is lehet beszédközpontúan tanulni – hiszen a Zoom és egyéb alkalmazások segítségével élő (akár csoportos) órákba tudsz becsatlakozni otthonod kényelméből. Ezzel pedig RENGETEG időt spórolhatsz.

Hiszen nem megy az időd azzal, hogy egy angolóra helyszínére utazol, majd onnan haza. Sőt még az elkészülésre sem kell annyi időt fordítanod, hiszen online senki nem látja, ha pizsamanadrágban ülsz, vagy ha kimaradt a reggeli fogmosás. 😉

3) Kezdd a megfelelő tudásszinten

Meglepődél ha tudnád, hogy egy átlagos tanuló mennyi időt elpazarol arra, hogy nem a tudásszintjének megfelelő anyagokból, vagy órákból próbál tanulni. Így aztán a tanulás nehezen és lassan fog menni. Hiszen ha a tudásodnál alacsonyabb szintű anyagból tanulsz, akkor feleslegesen veszel át újra dolgokat, amiket már tudsz. Ha pedig túl magas szintű anyagot választasz, akkor lehet, hogy egymás után 3x kell újra tanulnod az anyagot ahhoz, hogy végre tényleg megértsd (de sajnos jó eséllyel még ekkor sem fogod érteni, hiszen hiányoznak az alapok, amikre tovább építhetnéd tudásod).

Ezért azt javaslom, hogy ha gyorsan szeretnél haladni, akkor tölts ki szintfelmérést. Ez lesz a hatékonyságod felé vezető első lépést.

Töltsd ki a Speak Nyelviskola különleges és ingyenes online szintfelmérőjét! Utána segítünk pár tanáccsal is, hogy belevághass a beszédközpontú online angoltanulásba:

Kattints ide a szintfelmérőért!

Share This