Kép forrása: yanalya – www.freepik.com

Belevágni az angoltanulásba sokszor szenvedéssel jár. De vajon muszáj, hogy ez így legyen? Tényleg minden kezdet nehéz?

Hadd válaszoljam meg neked egyből ezt a kérdést: igen és nem. Ha most összezavarodtál, akkor olvass tovább, hiszen van egy rossz és egy jó hírem is.

A rossz hír: Igen, minden kezdet nehéz

Új dolgokba kezdeni szinte soha nem könnyű, hiszen általában áldozatokkal járnak. Így van ez az angoltanulásnál is. Be kell áldoznod az időd és valószínűleg pénzt is kell áldoznod rá (ha csak nem vagy önmagad tanításának a mestere). Ezek bizony komoly és fájdalmas áldozatok. És a rossz hír az, hogy nem nagyon lehet elkerülni őket.

Nincsenek olyan csoda módszerek, amikkel nulla energia befektetésével pár hét alatt megtanulsz angolul. Az angoltanulás melós dolog. Oda kell tenned magad.

A jó hír: Van, ami nem kell, hogy nehéz legyen

Azért egy jó hírt is hoztam neked, mielőtt még végleg elmenne a kedved a nyelvtanulástól. Maga a tanulás ugyanis nem kell, hogy nehéz és szenvedős legyen.

A legtöbb felnőtt agyába beleégtek az unalmas középiskolai és egyetemi tanórák emlékei. Ahol csupa száraz elmélet és érthetetlen magyarázat töltötte ki az időt. De szerencsére az angoltanulásnak ma már jobb módjai is vannak.

Ha olyan képzést választasz, ami a beszédgyakorlásra épül, akkor a tanulás sokkal élvezetesebb és gyakorlatiasabb lesz (ezáltal pedig még hatékonyabb is). Arról nem is beszélve, hogy egy jó tanár és pár jó tanulótárs még igazi társasági élményt is adhat – ezt a részt pedig már a iskolás éveid alatt is biztosan szeretted. 🙂

Minden rosszban van valami jó

Összefoglalva tehát a tanulásba belevágni nehéz lehet, hiszen áldozatokat kell hoznunk. De maga a tanulás nem kell, hogy nehéz legyen.

Arról nem is beszélve, hogy ha hajlandóak vagyunk megtenni a nehéz első lépéseket és kitartunk, akkor a jutalmunk magabiztos angoltudás lehet. Ez pedig jobb karriert, magasabb fizetést, fényesebb lehetőséget jelent majd. Kinyitja előttünk a világ kapuját.

Na ezért éri meg már most belevágnod! Próbáld ki a 100% beszéd, 0% könyv módszert, amivel a tanulás is élmény lesz:

Jelentkezem
Share This