713 tankönyv gyűlt össze az idei Nagy Tankönyvgyűjtési Akcióban

Fantasztikusak vagytok. A legvadabb előzetes terveink is szelíd feledésbe merültek a 2017-es Nagy Tankönyvgyűjtési Akcióban, hiszen a segítségetekkel múlt hét szerdáig több mint hétszáz tankönyv érkezett a Klapka utca 11.-be.

Vagyis közel kétszáz tankönyvvel szárnyaltuk túl a tavalyi eredményünket, így még nagyobb mosollyal adtuk át szeptember 13-án a könyveket a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak.

Idén is ők gondoskodnak arról, hogy az adományotok a lehető legjobb helyre, a legjobb kezekbe kerüljenek.

713

Egészen pontosan ennyi angolkönyvet, munkafüzetet, szótárt, könnyített olvasmányt, és több tucatnyi „hangoskönyvet” (angolos DVD, CD stb.) gyűjtöttünk a segítségetekkel, ami piaci értéken közel 1,5 millió Ft adománynak felel meg.

Idén a munkatársak is aktívan beszálltak a gyűjtésbe: több mint 100 (!) tankönyvvel gyarapítottuk a könyvkupacot, amiért ezúton is jár a pacsi.

Ami nektek és nekünk csak egy porfogó, amit évről évre áttolunk a padlás egyik sarkából a másikba, máshol valódi kincs, és gyakran az egyetlen kézzelfogható lehetőség a nyelvtanulásra.

3 565 000

A 713 behozott tankönyv után több mint 3,5 millió Ft értékű tréningbónuszt osztottunk ki közöttetek, amit év végéig szabadon felhasználhattok bármelyik Speak!-es tréningre, szemináriumra, rendezvényre.

Azt hiszem erre mondják, hogy win-win 😊

Miért vágtunk bele idén is a Nagy Tankönyvgyűjtési Akcióba, ha nem hiszünk a tankönyvekben?

Nem vagyunk tankönyvellenesek, de ismersz minket és talán már azt is tudod, hogy angolul beszélni csak beszéd közben lehet megtanulni.

100% beszéd, 0% könyv módszerünk az ember és ember közötti kommunikációra épül, és azért nem használunk tankönyveket a tanuláshoz, mert szerintünk angolul beszélni csak gyakorlás, a nyelv használata által lehet megtanulni.

Azért vágtunk bele idén is a Nagy Tankönyvgyűjtési Akcióba, mert azt valljuk, hogy a tankönyvek egy bizonyos pontig fontos útitársai lehetnek a nyelvtanulóknak. A társadalmi felelősségvállalás jegyében pedig kötelességünknek éreztük, hogy a begyűjtött könyvek ne a kukában végezzék, hanem nehéz sorsú, hátrányos helyzetű családokhoz és gyerekekhez jussanak el.

Oda, ahol a tankönyv is luxus.

Miért csináljuk meg jövőre is?

A nyelvtanulás nem lehet kiváltság, és hittel hisszük, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, hogy megtanuljon egy élő idegen nyelven beszélni.

Ha ehhez a havi 1 500-1 700 órányi tanítás mellett tankönyvekkel is hozzá tudunk járulni, annál jobb.

Még elkötelezettebbé tett minket az akció folytatására az a kormányzati rendelet, amely 2020-tól kötelezővé tette az egyetemi felvételihez a nyelvvizsgát.

Korábban már írtunk róla, hogy a jogszabályt miért tartjuk súlyosan diszkriminatívnak, és szakmailag megalapozatlannak, de nem csak vészjelzéseket küldünk, hanem konkrét segítséget is olyan településekre, ahol a gyerekek számára ma nem biztosított a színvonalas idegen-nyelvoktatás.

Többek között azért, mert hiányzik a szükséges infrastruktúra, és a tankönyv is luxus.

Ezért, ha idén lemaradtál a Nagy Tankönyvgyűjtési Akcióról, ne búsulj, mert jövőre ott folytatjuk, ahol idén abbahagytuk. És meg se állunk 1000 tankönyvig 😊

Share This