Indul a Nyelvtanulási Fitnesz Program – Speak! Nyelviskola

Lázár Zsanett, a Speak! Nyelviskola csapatának egyik legkülönlegesebb tagja, hiszen amellett, hogy kiváló tanár, sikeres fitnesz, tánc és úszás oktató is. Jelenleg a Speak! főállású „edzője”, és teljes erőbedobással a tanításra koncentrál. A következő hetekben, hónapokban ő lesz a nyelvtanulásban a Te személyi edződ, akinek a jó tanácsaival, tippjeivel a lehető legtöbbet tudod magadból kihozni, miközben angolul tanulsz. Kövesd a Nyelvtanulási Fitnesz Program edzéseit, és hozd formába az angolod.

Az 1. edzés: Ha ez sikerül, bármi más is sikerülni fog – motiváció a nyelvtanuláshoz

Az első gondolat, ami átfut az emberen, hogy miért, minek? Minek tanuljak nyelvet, hiszen itt élek, csak magyarul kell tudnom, nem? Külföldön, vagy a családi nyaraláson meg a gyerekem, férjem, feleségem, vagy az idegenvezető majd megoldja helyettem. Úgyse fogom soha használni.

Ezek mind kifogások, hiszen belekezdeni a tanulásba, bármiről legyen is szó elkötelezettséggel, kitartással és bizony néha kényelmetlenséggel jár. Mennyivel többen állnának neki a tanulásnak és új dolgoknak, ha nem lenne benne nehézség, csak a könnyen kapható tudás.

De ami könnyen jön az nem maradandó és nem is értékeljük igazán. Biztos voltál már olyan helyzetben, hogy valamit könnyen elértél, nem kellett érte igazán sokat dolgoznod, és ott volt az öröm, de valahogy nem az igazi.

Mennyivel jobb érzés, amikor tudom, hogy az elért célomért megdolgoztam, 100-szor elrontottam útközben, de továbbmentem, újra és újra csináltam, és végül sikerült, elértem.

zsani_nyelvtanulasi_fitnesz_program

A képen Lázár Zsani, a Nyelvtanulási Fitnesz Program edzője

A nyelvtanulás során is így működünk. Ugyanúgy, mint a kisgyerek, aki járni tanul: 100-szor hibázunk, megbotlunk, aztán újra felállunk, és újra próbáljuk, mert csak így van eredménye. Szép apró léptekkel haladva. A saját anyanyelvünket sem egy 3 tagmondatos összetett mondattal kezdtük el tanulni, hanem gondosan felépítve az alapoktól. A hibák azért vannak, hogy kijavítsuk őket és tanuljunk belőlük.

A félelem attól, hogy mi lesz, hogy lesz, mi van, ha nem fog menni nem valósak. Csak az agy kreálja őket egyrészt megfelelési kényszerből másrészt azért, hogy halogassuk a dolgokat.

Mennyivel egyszerűbb saját magunkra támaszkodni, amikor nyaralni megyünk, vagy a munkahelyünkön kerülünk olyan helyzetbe, hogy angolul kell megszólalnunk vagy levelet írnunk.

Mennyivel megnyugtatóbb úgy sétálni a városban, hogy nem menekülünk a térképet kezükben tartó turistáktól, akik éppen próbálják kiszúrni, ki az, akitől útbaigazítást kérhetnek. Mennyivel egyszerűbb emelt fővel akár odamenni és azt mondani, „hello, segíthetek?”, és simán útbaigazítani az idegenből idetévedt embert. Felemelő érzés, amikor nem szalasztjuk el az alkalmat, hogy megismerjünk új embereket, egy másik kultúrát és sok esetben új barátságokat kössünk.

Minél több nyelvet ismer egy ember, annál jobban kinyílik előtte a világ. Ha már megvan a cél, akkor az motivál. Ha megvan a motiváció, meglesz a kitartás, ha megvan a kitartás annak van eredménye, és ha van eredmény, az még több motivációt ad, még több kitartást, még több eredményt és sikerélményt, amit az élet többi területén is kamatoztathatunk.

Hiszen ha ez sikerült bármi más is sikerülhet.

Minden tanulás, sikerélmény és tapasztalat építi az embert, és ha minket épít, akkor a körülöttünk lévőket is építi. Egy magabiztos, kitartó, új dolgokra nyitott ember vonzza a hasonlóakat. Aki bele mer vágni a tanulásba az fejlődni fog, és nemcsak tudásban, emberileg is.

Már a tanulás kezdeti szakaszában megismersz új embereket, akikkel közös célotok van: a nyelv használata. Rájössz, hogy nem vagy egyedül. A csoporttársaid is azért vannak ott amiért te, hiába más a motiváció, ugyanúgy mindenki hibázik, mindenki fejlődik és az eredményért tanul.

A tanulás egy ajándék, bármilyen korban és élethelyzetben csak építi a tudást és a jellemet.

Vágj bele és légy motivált. Meglesz az eredménye.

Kitartás + türelem = siker.

Ha Te is szeretnél motiváló környezetben, motiváló tanároktól, motivált csoporttársakkal és hatékonyan tanulni, akkor jelentkezz ingyenes szintfelmérőnkre és oktatási tanácsadásunkra, és vágj bele!

button

 

lazar_zsanett

Lázár Zsanett, a Speak! Nyelviskola tanára, és a Nyelvtanulási Fitnesz Program edzője

Share This