Nyelvtudás és piac- hogyan szerezzek megbízható nemzetközi üzleti partnereket?

Ha egy hazai kis és középvállalkozás nemzetközi üzleti partnert keres, hasznos lehet számára az Európai Bizottság Vállalkozási és Ipari Főigazgatóságának vállalkozásfejlesztési hálózata – az Enterprise Europe Network – által létrehozott adatbázis. Az Enterprise Eurpe Network adatbázisa 600 európai üzletfejlesztéssel foglalkozó szervezetet tart nyilván. A Hálózat célja, a vállalkozások nemzetközi kapcsolatépítésének támogatása, legyen szó akár üzleti kapcsolatokról, innovációról, vagy éppen K+F együttműködésekről.

nyelvtudás-piac

Az üzleti partnerkereső adatbázis a hálózathoz tartozó országok cégeinek üzleti ajánlatait, igényeit és lehetőségeit tartalmazza, támogatva a mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi üzleti kapcsolatépítő tevékenységét. Az ingyenesen elérhető rendszer a legkülönfélébb tevékenységi körű cégek profiljából épül fel: részletes leírás hosszú távú partnerkeresési igényeikről és ajánlataikról. Böngészhetünk ágazat vagy célország szerint, illetve használhatjuk a szabadszavas keresőt is. Mindezek mellett folyamatosan értesülhetünk a céget érintő üzleti ajánlatokról hírlevél feliratkozás vagy RSS-Feed szolgáltatás segítségével. Ha egy profil felkeltette érdeklődésünket, nem kell mást tennünk, mint a területileg illetékes Enterprise Europe Network partnernek jelezni azt a profilok alján megadott e-mail címen.

nyelvtudás-piac

Az adatbázisba regisztráló cégek partnerkeresése az Európai Unió tagországaiban és az Európai Unión kívül is (pl. Kína, Japán, Dél-Korea, USA) megjelenik, így nagyobb eséllyel találhatjuk meg potenciális üzletfeleinket. Az angol nyelvű adatbázis használata térítésmentes és védi a vállalkozások adatait: az adatlapok a cégek elérhetőségét nem tartalmazzák, kapcsolatfelvétel kezdetén az Enterprise Europe Network tanácsadói közvetítenek és így az ügyfél a megfelelő partnerekkel léphet kapcsolatba.

A nemzetközi partnerekkel való kommunikáció során azonban nélkülözhetetlen a magabiztos és aktív nyelvtudás. Ennek hiányában hiába kapunk technikai segítséget, a kapcsolat megteremtése átugorhatatlan akadályként tornyosulhat fölénk! A Speak! Nyelviskola beszédközpontú oktatási módszereivel hatékonyan készítünk fel az üzleti életben gyakori tárgyalásokra, konferenciákra és előadásokra. Nem csak téged tanítunk meg angolul, hanem a cégedet is fejlesztjük. A nyelvtudás jó üzlet és biztos befektetés a jövőbe!

Share This