Oda és vissza – Hrncsár József, a Speak! angol nyelviskola alapítójának írása

Ha behunyom a szememet, még mindig tisztán és élesen látom magam előtt a Szabadság utcai házunkat. Amikor a saját gyerekeimet nézem játék közben, eszembe jut egy emlék az állomás melletti nádasról, vagy a Rákóczi úti grundról. És még ma is megdobban a szívem, ha elhajtok a Művelődési Ház előtt és meglátom a fáradhatatlan és mindig mosolygós Bagyín Katit.

A családfám ikladi gyökerei mélységesen mélyre és messzire nyúlnak vissza. Bármerre jártam a világban, bárhova tértem haza az utazásaimról és bárhova sodort az élet, soha nem felejtettem el, hogy honnan jöttem. Mert az ember sok mindent hoz otthonról. Nem csak emlékeket, családi történeteket és titkos recepteket, de azokat az alapvető értékeket is, amelyekre biztos kézzel építhető fel egy élet.

angol-nyelviskola-iklad

Én sok mindent tanultam ettől a falutól és a benne élőktől.  A rend és a pontosság erényét. Tisztaságot és jellemességet. A munka szeretetét, a család fontosságát és a közösség erejébe vetett rendíthetetlen hitet. Hogy mindig van egy jó ügy, amiért érdemes összefogni, amiért érdemes közösen dolgozni.

Hosszú és kanyargós életút után úgy érzem, hogy az életem most hasonlít a legjobban arra az eszményképre, amit számomra ez a falu testesít meg. Az elmúlt 20 évben vállalkozóként, cégvezetőként sok mindent láttam, sok mindent csináltam és sok emberrel hozott össze a sors. De csak az elmúlt 2 évben értettem meg mit jelent valódi felelősséget vállalni másokért és egy olyan célért dolgozni, ami nem csak az én, vagy a családom életét, hanem emberek sokaságának az életét is megváltoztatja.

Amikor a határban rohangáltam Mayer Csabival, Furák Janival, Viczián Palival, Deszk Zolival, Pesti Lacival, vagy Rajta Sanyival, álmomban se gondoltam volna, hogy valaha egy angol nyelviskolát fogok vezetni. Hogy egy olyan iskola sorsa és jövője múlik rajtam, amely sok száz és ezer ember sorsát és jövőjét tartja a kezében.

Minden kezdeti nehézség, hajtépés, álmatlanul töltött éjszaka és áldozat után, ma a Speak! angol nyelviskola Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő nyelviskolája. Ez pedig csak a benne dolgozó emberek erőfeszítésének és céltudatosságának köszönhető. Annak, hogy soha, egyetlen percre sem felejtettük el, hogy miért csináljuk azt, amit.

Segíteni akarunk az embereknek. Segíteni akarunk abban, hogy lépésről lépésre közelebb hozzuk őket a magabiztos angoltudáshoz, amellyel egy jobb, kiszámíthatóbb, biztonságosabb életet élhetnek. Amivel megvalósíthatják egy gyerekkori álmukat, megpályázhatnak egy jobb és jobban fizető állást, vagy külföldön próbálhatnak szerencsét. Vagy csak egyszerűen kitárjuk előttük a világ kapuját.

angol-nyelviskola-iklad

Büszke vagyok arra, amit az elmúlt két évben elértünk. A semmiből építettünk fel egy kis oázist, ahová az emberek már nem csak tanulni, hanem kikapcsolódni, feltöltődni is jönnek. Mert az elindulás óta eltelt idő alatt nem csak egy egyedülálló módszert vezettünk be a piacra és teremtettünk 21. századi körülményeket és feltételeket a tanításhoz, tanuláshoz, hanem közösséget is építettünk.

Az ember sok mindent hoz otthonról. Őszintén hiszem, hogy a szülőföldem, Iklad nélkül én sem lehetnék az aki, és a Speak! angol nyelviskola sem tarthatna ott, ahol tart.

A folyamatos fejlődés reményekkel és álmokkal kikövezett útján, ahol nincs megállás.

jozsi1
Hrncsár József, a Speak! angol nyelviskola alapítója

Share This