„Amibe belekezdek, azt teljes erőbedobással csinálom” – interjú Orbán Lacival, a Hónap Diákjával

Kemény küzdelem és nehéz döntés után, több mint 30 jelölt közül választottuk ki azt a 3 győztest, akik hozzáállásukkal, teljesítményükkel, szorgalmukkal és példamutató elszántságukkal kiérdemelték a Hónap Diákja címet. Sorozatunk első részében az Orbán Lacival készített interjút olvashatjátok.

Laci 32 éves, jelenleg Csömörön dolgozik informatikusként. Nagyon sűrű, mozgalmas életet él: szeret sportolni, hobbija az olvasás. Álmai megvalósításához szeretné minél jobban és hatékonyabban elsajátítani az angolt, és ezért mindent meg is tesz. Már a negyedik tanfolyamát kezdte nálunk töretlen lendülettel és szorgalommal. Lelkiismeretes diákként ismerhettük meg, így bátran ki merjük jelenteni, hogy nagyon jó úton halad céljai elérése felé.

SpeakMan: Először is szeretnék gratulálni a címhez! A Hónap Diákjaként neked is lehetőséged nyílt arra, hogy megnyerd az Év Diákja címet, és vele az értékes nyereményeket (ajándék tanfolyam, címlapmegjelenés a The Speak magazinban stb.). Számunkra Ti mindannyian igazi, hétköznapi hősök vagytok, akik megérdemlik, hogy ennek a közösségnek a példaképei legyenek. Szerinted Te mivel érdemelted ki ezt az elismerést?

Laci: Köszönöm szépen! Nem számítottam rá, sőt igazából nem is tudtam, hogy van ilyen, ezért is lepett meg nagyon az eredmény. Szerintem azért kaphattam, mert általában amibe belekezdek, azt teljes erőbedobással, 100%-osan csinálom, és ennek azt hiszem meg lett az eredménye. Úgy álltam neki anno az angolnak, hogy határozott céljaim vannak, amiket szeretnék elérni és nem veszem félvállról őket. Ezért úgy érzem a hozzáállásom az, ami igazán hozzásegített ehhez.

winner-laci

SpeakMan: A 4. tanfolyamodat csinálod nálunk. Mik az angoltanulással kapcsolatos céljaid? Mi motivál hétről-hétre? 

Laci: A jelenlegi munkám most nem követeli meg az angolt, maximum egy nagyon picit írásban, viszont szeretnék hivatást váltani. Momentán informatikusként dolgozom, de a jövőben remélem, hogy sikerül elmennem utasszállító pilótának. Ez egy elég nagy cél, amihez nagyon fog kelleni az angol. Tehát a célom is ez, hogy minél jobban feljavítsam a nyelvtudásomat. Ez az első és legerősebb motivációm.

SpeakMan: A tanfolyam mellett mennyire foglalkozol otthon is az angollal?

Laci: A házi feladatokat mindig megcsinálom, szerintem ez is hozzájárult a Hónap Diákja címhez. Bennem van egy ilyen „kényszer”, hogy képtelen vagyok elindulni órára, házi feladat nélkül. Tudom, hogy ez úgymond egy követelmény, de én frusztrálva érezném magam, hogyha úgy jönnék el órára, hogy nem hoztam a házimat.

Úgyhogy, ha hajnali kettőkor állok neki, akkor is megcsinálom. Ez nem mindig pozitívum, de legalább elhivatott vagyok 🙂 Ezen felül, idő hiányában keveset tudok foglalkozni az angollal, de például filmeket most már igyekszem angolul nézni, és mindig könyveket olvasok munkából jövet-menet.

laci_honap_diakja

SpeakMan: Miért választottad anno a Speak! Nyelviskolát? Hol találtál ránk?

Laci: Amikor konstatáltam, hogy nyelviskolára lesz szükségem, akkor elkezdtem a neten keresgélni, hogy hova lehetne menni, és úgy emlékszem, hogy az elsők között megtaláltam a Speak!-et, ezzel a szlogennel: 100% beszéd, 0% könyv. Ez volt, ami egyből megragadott, mert tudtam, hogy nekem nem az írás lesz a lényeg, hanem a beszéd a fontos. Úgy voltam vele, hogy ha ki lehet próbálni a szintfelmérőt, akkor miért ne, hiszen nincsen veszítenivalóm.

SpeakMan: Hogy érezted magad a szintfelmérőt követő bemutatóórán? Milyen tapasztalatokat szereztél?

Laci: Engem abszolút meggyőzött, ha lehet így fogalmazni. Nem tudtam, hogy milyen módszerek lesznek, így azt sem mondhatom, hogy szkeptikus voltam, de nagyon megtetszett és egyből láttam, hogy ez valami más. Nem a megszokott szisztéma, hanem sokkal interaktívabb annál. Azt láttam, hogy ez az, ami meg fogja hozni a valós eredményt, egyszóval már akkor eldöntöttem, hogy belevágok.

SpeakMan: Egy utolsó kérdés. Mit tanácsolnál azoknak, akik most kezdik nálunk a tanfolyamukat? Mivel biztatnád őket?

Laci: Azt üzenem nekik, hogy nem fognak csalódni. Ezekkel a módszerekkel eredményesen lehet haladni, ne habozzanak belevágni! 🙂

congrats

 

Share This