„Életem legjobb döntése volt az, hogy elküldtem az önéletrajzomat” – interjú Rusz Timivel, a Speak! Nyelviskola tanárával

SpeakMan: Azt csiripelték a madarak, hogy megdöntöttél egy rekordot a Speak!-ben, ami ráadásul nem is kapcsolódik a tanításhoz. Mesélsz nekünk erről a titokzatos rekordról egy picit?

Timi: Hát az, hogy megdöntöttem-e relatív. Inkább csak a saját rekordomat, mint valami nyelviskolai rekordot. Az utóbbi pár hónapban besegítettem egy kicsit az ügyfélszolgálaton a lányoknak. Sok volt a munka, egyre több ember jelentkezik hozzánk tanulni, és elkelt a segítség.

Szóval bevállaltam, hogy heti 2-3 alkalommal segítek telefonon felvenni a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akiket érdekel az angol nyelvtanulás. Eddig mindig olyan 50-60 tárcsázást sikerült elérnem egy nap alatt, de a hét folyamán megdöntöttem a saját rekordomat, ugyanis csütörtökön 105-öt tárcsáztam. Szóval ez nem egy nagy durranás, viszont számomra óriási sikerélmény volt. 🙂

SpeakMan: Majdnem egy éve dolgozol a Speak!-ben. Hogy élted meg ezt az időszakot? Miben fejlődtél a legtöbbet, amióta nálunk tanítasz?

Timi: Mondhatni életem legjobb döntése volt az, hogy elküldtem az önéletrajzomat tavaly októberben. Nem sok reményem volt azzal kapcsolatban, hogy be fognak engem hívni, ugyanis eredetileg nincsen angol nyelvtanári végzettségem. Viszont már aznap hívott Józsi, hogy szeretnék, ha bejönnék egy interjúra. Onnan már simán ment a dolog.

Ahogy beléptem a suli területére, már akkor tudtam, hogy ez nekem egy álommeló.

Nagyon kedvesek voltak velem az emberek, mindenki barátságosan fogadott, és tényleg végig azt éreztették velem, hogy mennyire értékes tagja lehetnék a tanári gárdának. Ez azóta sem változott. Még mindig imádom a kollégákat, a főnököket, minden diákot.

Ha újra kellene kezdenem, akkor is ide jelentkeznék, mert csak pozitív élményeim vannak. Persze voltak nehézségek, de úgy gondolom, hogy ez mindenhol így van. Semmi sem megy szuperkönnyen a mai világban.

Miben fejlődtem a legtöbbet? Hát a türelemben. Én nagyon maximalista vagyok, de ehhez a „mindent a legjobban akarok csinálni”-dologhoz hozzájön az is, hogy a lehető legrövidebb idő alatt.

Nem az a típus vagyok, aki leül és vár. Nem, én azonnal akarom a dolgokat. Az elején ezt vetítettem ki a diákjaimra is. Nem értettem, hogy ha egyszer már gyakoroltunk valamit, akkor az miért nem megy flottul a következő alkalommal. De az óta sokat változott a helyzet. Sokkal türelmesebb és megértőbb lettem amióta a Speak! tanára vagyok.

SpeakMan: Az elmúlt időszakban nagyon sok pozitív visszajelzést írtak rólad a tanítványaid. Szerinted mit szeretnek benned a diákjaid? Miért ragaszkodnak hozzád?

Timi: Kérdezzük meg őket. 🙂 Őszintén mondom, sokszor nem értem, hogy mivel érdemeltem ki azt, hogy ennyire szeressenek. Talán azért, mert én is annyira szeretem őket.

Úgy gondolom, hogy mindenki azt kapja vissza, amit ő ad. Ezt a munkát nem is lehet szeretet nélkül csinálni.

Vagy szereted a diákjaidat és ők is viszontszeretnek téged, vagy megérzik a hiányát, és akkor vége mindennek. Sokszor nagyon szigorú vagyok. Megkövetelem a teljesítményt, és gondolom, a diákjaim azt érzik, hogy hajtom őket a céljaik felé.

Nekem a tanulmányaim során nem feltétlenül azok voltak a kedvenc tanáraim, aki mézes-mázasan bántak velem. Azokat a tanárokat szerettem, akiken láttam, hogy értik, amit tanítanak, és az a céljuk, hogy én is értsem. Igyekszem én is olyan tanár lenni. Jó a hangulat az órákon, sokat nevetünk, viccelődünk. De nem engedem, hogy ez a tanulás és a haladás rovására menjen.

i-love-speak-tanar-interju

SpeakMan: Miért szeretsz nálunk tanítani?

Timi: Mert a Speak! mindent magában foglal, amit a nyelvtanulásról tudni kell. A módszer nyerő, a tanárok lelkesek és lelkiismeretesek, a diákok pedig érzékelik, hogy csak ezzel a módszerrel tudják elérni a kívánt nyelvtudást. Minden nap úgy jövök be, hogy tudod, 100%-osan biztos vagyok abban, hogy a diákjaimat hozzásegítem a céljaik elérésében.

SpeakMan: Van best of emléked, pillanatod, vagy olyan sikerélményed, ami nagyon megmaradt benned?

Timi: Van. Szerintem bármelyik tanárt kérdeznétek meg, mindannyian tudnánk mesélni egy-két olyan alkalomról, ami meghatározza a Speak!-es pályafutását. Nagy szerencsémre az enyém nagyon hamar jött a karrierem során.

Az első csoportomat, amit hivatalosan is elindítottam, és én lettem az „anyjuk”, valamikor tavaly év novemberében kaptam meg. Akkor még csak egy hónapja voltam a sulinál, még én is zöldfülűnek számítottam, és nem voltam olyan magabiztos abban, amit csinálok, mint most.

Viszonylag kezdő csoport volt, és úgy éreztem, hogy mindent meg kell tennem értük, ugyanis az ő céljaik az én céljaimmá is váltak. Volt (és még mindig van, ugyanis azóta is folytatta) egy diákom, aki szerintem a legnagyobb löketet és visszaigazolást adta a munkámhoz.

Minden tanfolyam felénél elérkezik az a pillanat, amikor a diákoknak el kell dönteniük, hogy szeretnék-e tovább folytatni nálunk a tanulást, szeretnének majd a következő tanfolyamra is velünk jönni tovább.

A diákom ekkor bement a továbbiratkozási irodába a csajokhoz és elmondta, hogy a következő 6 (!!!) tanfolyamát szeretné leelőlegezni azzal a feltétellel, hogy én viszem végig a csoportot.

Ne értsetek félre, én úgy gondolom, hogy MINDEN tanár a Speak!-ben zseniális munkát végez, nagyon alaposan készülünk fel minden órára, és mindig a szemünk előtt lebegnek a diákjaink céljai.

De ez a pillanat csak az enyém volt és lesz még nagyon hosszú időn keresztül. A legszebb élményem amióta itt dolgozom.

SpeakMan: Te is tudod, hogy folyamatosan keresünk új tanárokat, hiszen hétről-hétre indítunk tanfolyamokat, és alig bírjuk tartani a lépést a diákokkal. Mit mondanál, tanácsolnál annak, aki most fontolgatja, hogy elküldi hozzánk az önéletrajzát?

Timi: Hogy tegye meg. Ne csak fontolgassa azt, hogy elküldi, hanem küldje el. Nekem a Speak! az első munkahelyem az egyetem után, és úgy gondolom, hogy nem járhattam volna jobban, nem hozhattam volna meg ennél jobb döntést.

Ennél a nyelviskolánál TÉNYLEG megtanítjuk az embereket angolul beszélni, és minden eszközt megkapunk ahhoz, hogy a lehető legjobb minőségű szolgáltatást nyújtsuk a nálunk tanuló embereknek.

timi-smile-interju

Te is szeretnéd a Speak! csapatát erősíteni? Ha van felsőfokú nyelvvizsgád, és kipróbálnád magad angoltanárként, akkor küldj még ma egy fényképes életrajzot a tanarok@speaknyelviskola.hu címre, mert annyi diák szeretne nálunk tanulni, hogy alig bírjuk az iramot 🙂

 

Ha pedig téged nem, de az egyik családtagodat, barátodat, barátnődet érdekelheti az állás, akkor kérlek oszd meg velük (a szöveg aljánál vannak ehhez gombok) ezt az interjút – mi is hálásak leszünk érte, és ő is meg fogja köszönni.

Share This