Lezárult a Speak! angol nyelviskola jótékonysági gyűjtése. A beérkezett könyv plüssállat, társasjáték, és egyéb játék adományokat átadtuk a Baptista Szeretetszolgálatnak, akik mélyszegénységben élő családokhoz juttatják el őket karácsonyra.

Elképzelni is nehéz, hogy mennyi olyan család él Magyarországon, akiknél a karácsony nem a csillogó ajándékokról és a finom ünnepi ételekről szól, hanem a nélkülözésről. 2017-es adatok alapján több mint 125 ezren élnek mélyszegénységben az országunkban. Sok olyan település van, ahol se bölcsőde, se óvoda nincs, így a hátrányos helyzetű gyermekek sokszor 6 éves koruk előtt még játékokkal és könyvekkel sem igazán találkoznak – hiszen csak otthon vannak, ahol ilyen luxuscikkekre sajnos nem telik.

A Speak! Nyelviskola szeretné bearanyozni a rászorulók karácsonyát, ezért jótékonysági gyűjtést rendeztünk 2022. november 1. és 30. között. Bár az idei év szomorú eseményei miatt az emberek már az év első felétől kezdve rengeteget adakoztak és segítettek az Ukrajnában zajló háború károsultjainak, mi így is büszkék lehetünk arra, hogy a lelkesedés idén sem maradt el, még ha nem is sikerült idén újabb rekordokat döntenünk mint tavaly. Az újabb összefogás hatására 863 db könyv, 480 db plüssállat, 75 db társasjáték, és 682 egyéb játék gyűlt össze. Tehát ismételten sokszínű adománycsomaggal tudtunk segíteni a nagyoknak és a kicsiknek is.

speak adománygyűjtés

Hova kerülnek az adományok?


A begyűjtött adományokat 2022. december 8-án adtuk át a Baptista Szeretetszolgálatnak, ők gondoskodnak róla, hogy a lehető legjobb kezekbe kerüljenek. A Szeretetszolgálat Magyarország egyik legnagyobb segélyszervezeteként intézményein keresztül naponta mintegy 15 ezer rászorulónak nyújt segítséget. Csodálatos munkájuk valóban emberéleteket ment és fordít jobbá.
A tőlünk begyűjtött könyvek és játékok nagy része a Baptisták karácsonyi Cipősdoboz Akciójához kerül felhasználásra: cipősdobozokat töltenek meg ajándékokkal, majd a dobozok rászoruló gyerekek karácsonyfája alá kerülnek. Gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, és civil szervezetek kapnak cipősdobozokat.
Miért könyveket és játékokat gyűjtöttünk?
Ugyan a Speak! Nyelviskola az angoltanításban a tankönyvmentesség (és beszédközpontúság) híve. De ettől még tudjuk, hogy a könyvek óriási értéket adnak. Segítenek, hogy a rászoruló gyerekek kicsit közelebb kerülhessenek egy boldogabb jövőhöz. Arról nem is beszélve, hogy jelenleg különösen sokat jelenthetnek, hiszen a könyvekkel sokkal könnyebb elviselni a nehéz körülményeket – legyen szó akár a vírushelyzetről, akár a szegénységgel járó mindennapos nélkülözésekről.

A karácsony közeledte miatt pedig adta magát, hogy útközben elkezdjünk játékokat is gyűjteni, hiszen sokan a könyvadományok mellé hoztak plüssállatokat, társasjátékokat és egyéb játékokat.

Köszönjük mindenkinek, aki velünk jótékonykodott!

Share This