Kép forrása: freepik – freepik.com

Van egy félreértés az emberek többségének fejében a tanulással kapcsolatban, miszerint az ismeretszerzés valami mumus. Persze, nehéz beilleszteni a mindennapok forgatagába, és valószínű, hogy mindenki tudna más, fontosabbnak érzett dolgot csinálni az okulásra szánt időben. Fontos lehet még a mélyen bevésődött, nem feltétlenül pozitív iskolai élmény, viszont ha vesszük a fáradságot, és visszakanyarodunk a tanulás valódi mivoltához, rádöbbenünk, hogy ez cseppet sem rossz, sőt épp ellenkezőleg, a világ egyik legizgalmasabb, legnagyszerűbb teendője. Te is szenvedsz a nyelvtanulással? Jó helyen jársz: megmutatjuk az érme másik oldalát! 10 okot sorolunk, miért kéne, hogy boldognak érezd magad, hogy megadatott számodra a nyelvtanulás lehetősége! Tarts velünk!

1. Fejleszti és frissen tartja az agyad

Tömérdek kutatás alátámasztja, hogy a nyelvtanulás minden korcsoport számára hasznos elfoglaltság, tudniillik olyan idegpályákat stimulál, amelyek igénybevételével egyszerűen megfiatalítja az agyat. Laikusként belegondolva ebben tényleg lehet igazság, hiszen a nyelvtanuláshoz egyszerre több adottság szükséges. Emlékezőképesség a szavak és szabályok memorizálásához, logika, kombinációs készség a nyelvtani előírások korrekt alkalmazásához. Egy szó, mint száz, amikor legközelebb leülsz az új kifejezések bebiflázásához, jusson eszedbe, hogy momentán az agyad egészségéért is sokat teszel!

2. Létfontosságú a karrieredhez

Bármit is tervezel, ez manapság alapvető tényállás, amit képtelenség szem elől veszíteni. Mindegy, hogy vannak-e külföldi elképzeléseid, mert egész egyszerűen elengedhetetlen a való világban történő fellépésedhez. Egy sikeres pályafutáshoz, bármilyen szakmáról is beszélgetünk, kardinálisan hozzátartozik minimum egy, de inkább két idegen nyelv ismerete. Így kedves „a hátam közepére nem kívánom az angoltanulást” hozzáállást tanúsító barátunk, vésd a szürkeállományodba, hogy itt a lét a tét, sok minden áll vagy bukik a nyelvtanuláshoz való viszonyodon.

3. A fejlődés boldogít

Tudtad, hogy nem a megvalósult eredmény, hanem elsősorban a célért vívott küzdelem, vagyis a fejlődés tesz boldoggá? Gondolj bele, ha tudod, hogy ma valami fontosat tanultál, több lettél általa, gazdagítottad a személyiségedet, ez vajon hogyan fogja befolyásolni a lelki életedet? Egyértelműen növeli az önbecsülésedet. Ismered a Maslow-piramis elméletét? Itt megnézheted. Az amerikai pszichológus kétséget kizáróan megfogalmazta, hogy a boldogság alapvető pillére, hogy rendelkezzünk az önbecsülés megfelelő mértékével. A nyelvtanulás jelentős mértékben hozzájárul, hogy elkönyvelhess olyan kisebb-nagyobb, könnyen mérhető sikereket, amik automatikusan emelik a magabiztosságodat.

4. Új távlatokat nyit a passzióid terén

Ha beszélsz angolul, sokkal mélyebbre áshatod magad a hobbijaiddal kapcsolatos dolgok terén is, hiszen a világhálón sokszor mindössze így juthatsz információhoz, és a másik érv, hogy ezzel töménytelen mennyiségű, szinte végtelen tudástárra találhatsz.

5. Szabadságot biztosít számodra az utazásaid során

arra, hogy könnyebben és olcsóbban foglalj szállást, megtaláld a legtutibb programokat, a legszuperebb akciókban vásárolj, vagyis szimplán teljesebbé tedd a kiruccanást.

6. Magadénak tudhatod az új kultúrák felfedezésének örömét

Egy idegen nyelv tanulása mindig együtt jár egy merőben új világ megismerésével is, ami rengeteg érdekességet és misztikumot tartogathat. A kultúrák felfedezésének egyik kulcsa a nyelvtanulásban rejlik, ezáltal az ezzel járó örömök is a nyelvtanulók kiváltságos előjogai.

7. Célravezető kommunikáció

Azt mondanunk sem kell, hogy a kommunikáció a kapcsolattartás alfája és omegája, és egy picit sem mindegy, hogy milyen szinten tudod kifejezni a mondanivalódat. Kulcsponti horderejű neked és a hallgatóságod számára egyaránt, hiszen alapvető, hogy ténylegesen ugyanazt értsétek az elhangzottak alatt, és ne két különböző csatornát nézzetek.

8. Segít, hogy új barátokat találj

Már a tanulási folyamat során lehetőséget kapsz, hogy megreformáld a haveri köröd, de ez a potenciál csak növekszik, hiszen ha eljutsz egy olyan szintre, hogy érzed magadban a bátorságot a kör határokon kívüli bővítéséhez is, rá fogsz jönni, hogy a lehetőségeid tényleg végtelenek.

9. Lehetőséget ad, hogy a világ másik végén leld meg a szerelmedet

Hát nem csodálatos? Olyan szinten kitágul a világ, hogy az szó szerint szédületes. Jó, mondhatod, hogy egy férfi és egy nő még ugyanazzal az anyanyelvvel sem érti egymást igazán, meg hogy a testbeszéd fontosabb, de ne bagatellizáljuk el az ügyet! Hidd el, jól fog jönni, hogy hozzá tudsz szólni, ha a nagy ő egy másik országból érkezik hozzád.

10. Saját magadat is jobban megismerheted

Az önismeret az a kép, amit önmagadról látsz erősségeid, gyengeségeid és a személyiségedet meghatározó jellemvonások alapján. Ahhoz, hogy jól boldogulj, létfontosságú, hogy ez a megítélés reális legyen. A nyelvtanulás kiváló eshetőség arra vonatkozóan is, hogy ezt az ismeretségi szintet magaddal még inkább elmélyítsd.

Na? Mit mondasz? Érted már, miért mondtunk, hogy a nyelvtanulás boldogít? Hozzásegít a kapcsolati hálód kiépítéséhez, az életben való boldogulásodhoz, kitágítja a lehetőségeidet, és esélyt teremt számodra, hogy korlátok nélkül, szabadon és úgy istenigazából élvezni tudd az életed. Van még kifogásod? Nincs más hátra, minthogy derűsen belevesd magad az angoltanulás rejtelmeibe! Hajrá!

Ha szívesen vennél részt egy igazán hatékony, beszédcentrikus angol nyelvtanfolyamon, amit akár online is végezhetsz, adunk egy tippet: Speak! Nyelviskola. Megcsinálod az ingyenes online angol szintfelmérőnket? Kezdheted is! Szurkolunk!

Jelentkezem

Gyúrós István
ATP Szövegírás, alapító

Share This