Te is sok időt töltesz utazással? Vagy esetleg hosszú távokat vezetsz? Szívesen kihasználnád ilyenkor az időt arra, hogy fejleszd kicsit a nyelvtudásodat?

Segítünk! Ugyanis ebben a videóban Péter elmondja hogyan angolozhatsz szórakozva buszozás, vonatozás vagy akár autózás közben.

Emellett elmagyarázza mi a különbség az I am going to és az I’m gonna között. És megválaszolja a nagy kérdést, hogy mi kell ahhoz, hogy az ember angolul tudjon gondolkodni? A végén pedig a kérésetekre mesél kicsit arról is, hogy miért és hogyan alapították meg a Speak! Nyelviskolát.

A Kérdezz-Felelek videósorozat eddigi részeiben megválaszoltuk az nyelvtanulással kapcsolatosan legtöbbször felmerülő kérdéseket. Azóta sok új izgalmas kérdést kaptunk tőletek, így most a negyedik részben Péter ezekre válaszol.

Ezeket a kérdéseket tisztázzuk a videóban:

1. Mikor használom az „I’m going to”-t és mikor az „I’m gonna”-t?
2. Útközben, vezetés közben, hogyan lehet hatékonyan angolt tanulni?
3. Hogyan tudom javítani, hogy a kicsit elharapottan kiejtett angol szavakat is megértsem? Hogyan tudnék angolul gondolkodni, hogy folyamatosan értsem a hallott beszédet és ne kelljen gondolkodnom, hogy mely szerkezet mit is jelenthet benne?
4. Hogyan alapítottátok a Speak! Nyelviskolát és mi volt vele a célotok?

Nagyon jókat kérdeztetek, így igazán tanulságos videó kerekedett a válaszokból.

Íme a videó:

 

 

Szívesen kérdeznél még Pétertől a nyelvtanulással kapcsolatban? Akkor írd meg nekünk  kérdéseidet, lehet, hogy a következő videónkban megválaszoljuk! 😉 Kattints ide a kérdéseid beküldéséhez»

Szeretnéd tudni miért szenvednek a magyarok a szenvedő szerkezettől? Vagy, hogyan kell helyesen (és könnyen) használni a befejezett jelent vagy a függőbeszédet? Vagy, hogy miért nem oké a tippelgetős szintfelmérő? Iratkozz fel YouTube csatornánkra és kövesd a PéldáulPéterrel sorozatot, hogy elsőként értesülj, ha új videóbloggal jelentkezünk:

 

Kattints ide a feliratkozáshoz!

Share This