„Hogyan tudnám megszeretni a nyelvet? Nem vonz a kultúra, sem a zenék, sem a filmek, sem az irodalom. Nem tudok semmihez kapcsolódni, semmi nem tudja felkelteni az érdeklődésem, nehezen tanulom, gyorsan felejtem és alig fejlődök.”

Ezt a nehéz kérdést a múlt héten kaptunk. Ha te is így érzel, akkor tudod, hogy milyen demotiváló, ha nem sikerül megszeretned a kultúrát, de nagy szükséged lenne az angoltudásra.

Péter (a 100% beszéd, 0% könyv módszer megteremtője) nagyon határozott választ adott a fentiekre. A Kérdezz-Felelek videósorozatunk legújabb részében kifejti, hogy mivel lehet motiválni magunkat a fenti esetben.

Szóval mi a „gyógymód” a fenti jelenségre?

A rövid határozott válasz Pétertől a következő volt: Közösség. 

Tehát kapcsolódj emberekhez, ez az, ami igazán motiváló tud lenni. Hiszen nem csak az angol és amerikai kultúra létezik a világon. Az angol nyelv kaput nyit egy teljesen új világra. Könnyebb kapcsolatokat építeni és embereket megismerni, különböző kultúrákat, szokásokat.

Megint nagyon jó kérdéseket kaptunk tőletek és Péter tényleg mindent megválaszol. Kitér például az angol állásinterjúzás rejtelmeire is és a legfontosabb alapkifejezésekre.

Ezeket a kérdéseket tisztázzuk ebben a Kérdezz-Felelek videóban:

1. Melyek azok az alap kifejezések, amire saját magam is tudok építeni mondatokat?
2. Mi a különbség a különböző angolul beszélő térségek között?
3. Hogyan tudnám megszeretni a nyelvet? Nem vonz a kultúra, sem a zenék sem a filmek sem az irodalom?
4. Hogyan éljek túl sikeresen egy állásinterjút?

Íme a videó:

 

Szívesen kérdeznél még Pétertől az angoltanulással kapcsolatban? Akkor írd meg nekünk a  kérdéseidet, és lehet, hogy a következő videónkban megválaszoljuk valamelyiket! 😉 Kattints ide a kérdéseid beküldéséhez»

Szeretnéd tudni miért szenvednek a magyarok a szenvedő szerkezettől? Vagy, hogyan kell helyesen (és könnyen) használni a befejezett jelent vagy a függőbeszédet? Vagy, hogy miért nem oké a tippelgetős szintfelmérő? Iratkozz fel YouTube csatornánkra és kövesd a PéldáulPéterrel sorozatot, hogy elsőként értesülj, ha új videóbloggal jelentkezünk:

Kattints ide a feliratkozáshoz!

 

Share This